Hafta sonları ziyaretçi trafiğinin arttığı Yalova Kent Müzesindeki ziyaretçi trafiği ramazan ayı birlikte bir miktar düşse de özellikle iftara yakın saatlerde vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, müzeyi gezmeyi tercih ediyor.

Yaz sezonu ile birlikte özellikle şehir dışından gelen ziyaretçi trafiğinde artış yaşandığını kaydeden Kent Müzesi yetkilileri, hafta sonları müzenin yüz yüz elli kişiyi ağırladığını ifade ediyor.

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden de müze ziyareti için Yalova’ya gelen ziyaretçiler olduğunu belirten yetkililer, “Kent Müzesi artık Yalova’nın sembollerinden birisi oldu. Yalova’nın kültürel ve turistik varlığına önemli katkı sunuyor. Yalova’yı şehir dışından gezmeye gelen ziyaretçiler ve yabancı turistlerin ilk durağı genellikle Yürüyen Köşk oluyor. Kent Müzesi Yalova’da gezilecek yerler listesinde yer bulduğu için önceden internetten araştırma yaparak Yalova’ya gelenler burasını da mutlaka ziyaret ediyor. Kent Müzesi’ni duymamış olsalar bile, Yürüyen Köşkü gezenlere müzeyi de gezebilecekleri belirtiliyor. Kent Müzesi’ni gezmeye gelenlere bizler de Kağıt Müzesi’ni tavsiye ediyoruz. Böylelikle Yalova’ya gelen ziyaretçiler önemli noktaları ziyaret etmiş oluyorlar” diye konuşuyorlar.

Yalova’nın kent kimliğini yansıtan birçok ayrıntının tarihi belgelerin yanı sıra maketler ve çeşitli görsel öğelerle yansıtıldığı Kent Müzesi’nde birçok ayrıntı dikkat çekiyor. Müze içerisindeki görsel öğelerin yeni bağışlarla birlikte iki ayda bir revize edilmesi sayesinde Kent Müzesi dört mevsim aktif  ve gezilebilir bir müze özelliği taşıyor.

Editör: TE Bilişim