İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen ‘52. Kütüphaneler Haftası’ etkinliğinde bir yıl boyunca kütüphaneden en fazla kitap ödünç alan okurlar ödüllendirildi. Programda, bir yıl boyunca İl Halk Kütüphanesi’nden en fazla ödünç kitap alan okurlar Hakime Çamurdan, Sema Piştav ve Efe Camcı’ya ödülleri Vali Yardımcısı Kenan Örten, AKP Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Yalova Belediye Başkan Vekili Dinçer İlhan tarafından verildi.
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Kütüphaneler Haftası programında AKP Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Vali Yardımcısı Kenan Örten, AKP Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediye Başkanı Vekili Dinçer İlhan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şeref Tali ile öğrenciler hazır bulundu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Rauf Nacak, insanlığın kültürel mirasının en iyi temsil edildiği yerlerin kütüphaneler olduğuna vurgu yaptı. Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şeref Tali ise son yıllarda artan internet kullanımının kitap okuma alışkanlığını olumsuz olarak etkilememesi gerektiğini belirterek, “Dünya genelindeki bilginin sadece %15’i internet ortamında bulunmaktadır. Bilginin büyük çoğunluğu kitaplardadır. Çocuklarımız için en güzel dost kitaptır” dedi.
Konuşmaların ardından İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen Kütüphaneler Haftası etkinliği kişisel gelişim uzmanı Murat Özdeniz’in ‘Etkili İletişim Teknikleri’ Konferansı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim