Yalova Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) öğrenci, öğretmen ve öğrenci velileri ile Kocadere İlkokul-Ortaokul öğrencileri arasında otizm farkındalığını geliştirmek, otizmli çocuklar ile kaynaşmak, kültürel ve sosyal etkinliklerde bulunmak amacıyla etkinlik düzenledi.
Etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlenirken halk oyunları ile davetlilere unutulmaz gösteriler sundular. Programda Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, İlçe Milli Eğitim Müdür Kemal Karadağ, kamu kurum ve kuruluşlarda görevli müdürler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte öğrencilerle özel olarak ilgilenen Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, “Bu etkinlikte toplumsal ilişkilerde ve etkileşimde güçlükler yaşayan, akran ilişkileri geliştiremeyen, sosyal duygusal davranışları sınırlı olan otizmli ve diğer özel eğitim öğrencilerin bu davranışlarını olumlu yönde geliştirmeyi amaçlıyoruz.Programda bizim için çok güzel gösteriler hazırlamışlar.Büyük bir ilgiyle izledik ve etkinlik sonunda onlarla sohbet ettik” dedi.
 “Araştırma bulgularına göre günümüzde yaklaşık olarak her 88 çocuktan 1'i otizmden etkilenmektedir” diyen Sarılı “Bu etkilenme sonrasında otizmli bireylerle karşılaşan aile veya toplum otizmin ne olduğunu bilmediklerinden dolayı yanlış yaklaşımlarla ve tepkilerle gerek otizmli bireyin hayatını gerekse de kendi hayatlarını altüst etmektedirler. Oysa bugün otizmli bireylerin, özel eğitimle yaşamlarındaki çoğu zorluğun üstesinden geldiğini biliyor ve şahit oluyoruz. Otizm dendiğinde akıllarda hastalık, engelli, çaresizlik gibi olumsuz kavramlar çağrışım yapmamalı. Çünkü otizm hastalık değil farklılıktır. Akranlarından farklı olarak yaşamlarını idame ederler. Normal gelişen akranlardan farklı davranarak gün içerisinde olması gerektiği gibi değil de kendi iç alemlerine, dünyalarına göre hareket ederler” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilişim