Yalova Karizma Alışveriş Merkezi'nde hizmet veren Reem Kitabevi'nin yetkilisi Resul Avcı,yaz döneminde kitap satışları düşsede sabit bir okur kitlesinin her zaman mevcut olduğunu belirterek, "Kitap satışlarımızın %80'ini Yalovalı kadın okurların yaptığı alışverişler oluşturuyor" dedi.
Yaz dönemi ve okul sezonunun kapanması ile birlikte kitap satışlarının da bir miktar düşüş kaydettiğini belirten Reem Kitabevi yetkilisi Resul Avcı, "İşlerimiz okul sezonu ile birlikte yükselişe geçiyor. Üniversitelerin eğitime başlaması ile işlerimiz de açılıyor. Ancak şu günlerde çoğunluk tatilde olduğu için işlerimiz oldukça zayıf. Okurlarımızın %80'ini ise kadın okurlarımız oluşturuyor" dedi.
Yeni çıkan ve en çok satan güncel kitaplarla ilgili olarak da bilgilendirmede bulunan Reem Kitabevi yetkilisi Resul Avcı, "Şu anda kitap satışlarımız durgun gitse de güncel ve yeni çıkan kitapların ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.Şu anda en çok satanlar listesinde birinci sırada ünlü roman yazarı Elif Şafak'ın yeni çıkan kitabı 'Havva'nın Üç Kızı' adlı kitap yer alıyor.Bunun yanısıra Adam Fawer'in Oz, Ahmet Ümit'in Elveda Güzel Vatanım, Jojo Moyes Senden Sonra, Kahraman Tazeoğlu Allah'a Emanet Ol' adlı kitaplar
en çok okunanlar arasında yer alıyor" dedi.
Editör: TE Bilişim