Şairler Buluşması’na; Türkiye’nin yaşayan en önemli şairlerinden Cemal Safi ve Yahya Akengin ile KKTC’den Beste Sakallı, Makedonya’dan Yusuf Emin, Azerbaycan’dan Yegane Emiraslanova, Bulgaristan’dan Rüstem Aziz, Bulgaristan’dan Habibe Ahmedova, Yalova’dan Faruk Kırtay, Nuri Taner, Mehmet Özçelik ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz iştirak etti. Gecede ayrıca; Yalova’nın şairlerinden Merhum Ahmet Bağcı’nın 5. ölüm yıldönümü dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi.

“ŞAİRLERİMİZİ YALOVA’DA AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Balkanlar ve Türk Dünyası Şairler Buluşması’nın açılış konuşmasında etkinliğe katılan şairlere teşekkür etti. Başkan Koçal, “Büyük Balkan Buluşması kapsamında, önce spor oyunlarımızı gerçekleştirdik. Şimdi şairlerimizi bir araya getirdik. 13-19 Temmuz tarihleri arasında da folklorcularımız, gazetecilerimiz, fotoğrafçılarımız, kardeş şehirlerimizden belediye başkanları ve projecilerin katılımı ile önemli bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Yalova, Balkanların ve Türk Dünyası’nın en önemli merkezlerinden biri haline gelecektir. Şairlerimize ayrı bir önem vermekteyiz. Türkiye’nin ve Türk Dünyası’nın önemli şairlerini Yalova’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yakın zamanda Yalova’da Şairler Otağı adı altında bir müze oluşturacağız. Bu müzemizde, ünlü şairlerimizin eserleri yer alacaktır” dedi.

CEMAL SAFİ MEST ETTİ

Türkiye’nin ünlü ses sanatçıları tarafından 150 şiiri bestelenen Cemal Safi, şiir etkinliğinin onur konuğu olarak yer alırken, okuduğu şiirlerle salonu dolduran izleyicileri mest etti. Diğer şairlerin şiirleri de büyük beğeni topladı.

 

Editör: TE Bilişim