Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katılımı ile gerçekleştirilen konsere ilginin büyük olduğunu belirten Türkü Dostları Dernek Başkanı Ali Çelik, Yalova’da sanata olan ilginin artmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
Yalova Türkü Dostları Dernek Başkanı Ali Çelik, Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirilen ve Zülfü Livaneli’nin konuk sanatçı olarak katıldığı Türkü Dostları Korosu konserine Yalovalıların gösterdiği ilgiye teşekkür etti.
Yalova Türkü Dostları Dernek başkanı Ali Çelik, konsere gösterilen büyük ilgi ve şarkılara izleyicilerinde katılarak hep birlikte söylenmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Çelik, gösterilen ilginin sanatsal faaliyetlerinin yaygınlaşmasında kendilerine büyük güç ve umut verdiklerini ifade etti. Türkü Dostları Derneği’nin  her yıl iki konser düzenlediğini belirten Dernek Başkanı Ali Çelik, “Bu Konserlerden birisini bir Ozan anısına yapılmaktadır.Konser Repertuarını anılan Ozanın bestelerinden oluşturmaktadır.Bu güne kadar Neşet Ertaş, Mahsuni Şerif,Aşık Veysel,Hasret Gültekin  anısına konserler düzenledik. 2015 yılının ikinci konserini  yaşayan büyük Ozan Zülfü Livaneli anısına konser düzenleme kararı alındı ve bundan büyük heyecan duyuldu.Bu heyecanımızı Yalovalı sanatsever Dostlarla hep birlikte coşkuyla 14 Haziran gecesi yaşadık. Yazmış olduğu kitaplardan birisi, Livaneli’nin hayatını ve hayata dair düşüncelerini anlatan ‘Son Ozan Livaneli’nin yazarı değerli dostumuz Zafer Köse konuşması ve sunumuyla gecemize anlam ve büyük değer kazandırmıştır.Kendisine çok teşekkür ediyorum’dedi.
Çelik, “Geceye onur konuğu olarak davet edilen Zülfü Livaneli, eşi Ülker Livaneli ile birlikte Konseri sonuna kadar ilgili ve dikkatle izledi.Konser sonunda plaket ve çiçek sunumu için sahneye davet edilen Livaneli herkesin ezberinde olan ’Karlı Kayın Ormanında’ şarkısını binlerce Yalovalı ile birlikte söyledi.Bu özel gecemizin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Yalova Türkü Dostları Derneği Yönetim Kurulundan Ayşe Ofluoğlu, Aysun Ofluoğlu, Özlem Şavklıyıldız, Adil Katı,Özcan Kutlu,Kemal Kaya  ve korodaki tüm dostlarıma emekleri için sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim