Gündemimiz futbol değil miydi, hafta sonunda? Bende böyle başladım. Fenerbahçe – Galatasaray finalini anlatmayacağım elbet. Ne Fenerbahçeliler’in ışıkları söndürmesi, ne Galatasaylılar’ın kupayı o sahada almak istemesinin doğruluğunu yazmayacağım.

Günlerdir yazmaya çalıştığım olay ülke gündeminde de yer aldıktan sonra bana ne düşer ki? Ülke insanı her fırsatta ama her platformda ayrışmayı yaşıyor. Bir girdaba kapılmışız sporuyla, siyasetiyle, sanatıyla parçalanıp duruyoruz.

Acı olan ise kimse nereye gidildiğine bakmadan kendini haklı görüyor. Gidişat günden güne daha da tehlikeli bir hal alıyor. Ama kimin umurunda?

Geçtiğimiz hafta içinde Gazi Osman Paşa mahallesindeki bir işyeri ile ilgili Yalova Valiliği ile Yalova Belediyesi arasında çıkan tartışma gazete sayfalarında yer alınca, bir tarafta Vali Esengül Civelek ve Emniyet Müdürü, diğer tarafta Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal gerilmenin tarafları oldular. Bu gerilmenin sonucunu ise Şehitler Anıtı’nın açılışında görüverdik.

Vali ve emniyet müdürü bu törene katılmadılar. Yalova’da olmadıklarını kimse söyleyemez, nerede olduklarının da mazereti olmaz. Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un katıldığı tören bu topraklar için canını vermiş insanlar anısına yapılmıştır. Yalova’da olupta bu törene katılmaz iseniz benim aklıma sadece protesto ettiğiniz gelir ki, bu hiç hoş bir durum değildir.

Siyaseti siyasetçiler yapacaktır.

Bürokratların görevi yasalarla belirlenmiştir.

Bu durumun devam etmemesi Yalova’nın menfaatinedir ama vali ve emniyet müdürü net bir ofsayta düşmüştür.

Siyasette zemin hep kaygandır. Ne olacağını kestirmekte zordur, olur ya da olacak diye yazmıyorum ama yarın Yakup Koçal AKP’ye geçerse, AKP’li bir belediye başkanı sıfatı alırsa vali ve emniyet müdürü ne yapacak?

Başka bir yere tayinlerini mi isteyecek?

....

Dönemin valisi Osman Çapalı’nın AKP’li il genel meclis üyesi Hasan Nergiz’in başlattığı faul tartışmasına, yok bir şey demesine rağmen, biraz da Ankara’dan gelen anlamsız müdahale ile Vali Esengül Civelek faulu vermeden penaltı noktasını gösteriverdi. Nasıl olduğunu ve bundan sonra ne olacağını kestirmek güç.

Cumartesi günü 7+1 AKP’li il genel meclisi saçma sapan gerekçelerle olağanüstü toplantıyla 2.il genel meclisi başkanını seçtiler. Diğer 7 üye ise toplantıya katılmadı.

Ne mutlu bize şimdi 2 il genel meclisimiz ve 2 il genel meclisi başkanımız var. Aradaki fark bir meclisimiz 7+1 AKP’liden oluşuyor, diğeri ise 2 CHP, 3 MHP, 2 bağımsız üyeden oluşuyor.

Vali Civelek 7 üyeli meclisin kararlarını veto ettiyse AKP’li 7+1 üyeli meclise destek verecek bir görüntü sergilemektedir ki, bu da Yalova ve köyleri adına tek partili dönem başlamış demektir.

Devlet Ana birleştiricidir, sevgi doludur demiştim ama.

Pek öyle değil galiba.

Anneler Günü’nde böyle bir yazı yazmak istemezdim yine de tüm anaların yüreğinin sevgi dolu olduğunu düşünürüm.