Bu yazıyı 2 Ekim Salı günü saat 15.50'de yazmaya başladım. 30 Eylül Pazar akşamı bilgisayarıma saat 00.27'yi gösterirken bir bilgi geldi. "Akkök (ya da Aksa) İcra Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz,Yalova Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fehmi Öncü'ye Taşköprü'de bulunan hazineye ait alanda "işbirliği-güçbirliği'nin talebi hakkında olumsuz görüş bildirmesi talimatı verdi" yazıyordu bilgide. Şu internet, hele de facebook denilen olayla geç tanıştım ama fenada olmadı hani.


Her neyse ne alaka dedim önce. Biraz hafızamı yokladım. Fehmi Öncü'nün Aksa'yla bağlantısını, Mustafa Yılmaz'ın arazi ile ne ilişkisi olabileceğini. Hani artık şeytanla beraber geziyor ya herkes. Kim kime nerede kazık atacak. Bizim işimizde takip sanki.


Bildiğim kadarıyla Birlik Başkanı Fehmi Öncü Aksa'ya servis çekerdi. (hala çekiyor mu bilmiyorum) çekmesinde hiçbir sakınca yok, herkes işini yapacak.
Akkökler Aksa'nın bir bölümünü zaten Amerikalılara devretti. Aksa'nın Taşköprü'deki hazine arazisine ihtiyacı mı var?


Bu arazi için Yalova'nın 35 firmasının bir araya geldiğini ve talepte bulunduğunu zaten biliyoruz. (Şu, halkın diliyle işbirliği-güçbirliği birlikteliği)


Bu arazi için ikinci bir müracaat olduğunu bunlarında Akköklerin Yalova'daki tedarikçileri olduğunu da biliyoruz.
Derken Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fehmi Öncü 2 Ekim'de basın toplantısı yapıyor ve bu konuda işbirliği-güçbirliğine karşı Handere sopasıyla kamuoyu önünde bir tane sallayıveriyor. SA-NA-NE! SA-NA-NE BE A-DAM!
Kim ne halt yerse yesin, diyeceğimde Koca Başkan diyorum. Duyarlılık gösteriyor. Ya benim gibi biri çıkıpta, Ey koca adam sen Kipa açılırken, sen Özdilek açılırken, sen Migroslar, şoklar, bimler, açılırken niye hiç konuşmadın. Senin esnafının canına ot tıkarlarken sustunda şimdi niye konuştun?  Yoksa Mustafa Yılmaz 'Konuş ey koca başkan, yoksa Aksa'ya çektiğin servisleri keserim mi, dedi?


Ha ne dedi?


Yalova'da esnafın anası bellenmiş iken, Yalova'nın 35 firması bir araya gelmiş, biz bir çelik konstrüksiyon fabrikası kuracağız. Üst geçitlerden, rüzgar santrallerinin kanatlarından, çelik konstrüksiyon binalar yapacağız. Bunların elektrik, su, kapı doğramasını, çatısını, merdivenini Yalova'daki esnafa da yaptıracağız demişken, şimdi mi aklına geldi Handere? Ben Handere, Handere diye yırtınırken imtiyazlı kişilere karşı çıkarken sen neredeydin?
Yalova Belediyesi konut alanının içinde Kipa'ya yol verirken sen başkan değil miydin?
Belediyelerin yolları ortadan kaldırılıp Kipa'ya satılırken hiç mi haberin olmadı?
Esnaf Odaları Birlik başkanı bir yatırımı küçümseyebilir mi?
Bu işi epey uzun zamandır takip ediyorum.


İşbirliği-Güçbirliği projesine ben kişisel olarak inanıyorum.
Şimdi gelinen noktada ben işbirliği-Güçbirliği yöneticilerinin yerinde olsam tüm Yalova'ya çağrı yaparım.
Bu proje Yalova'nın projesidir. Katılmak isteyen herkese açığız, derim


Veeeee.
Eğer ki, Akkökler bu işin karşısına geçip engellemeye çalışıyorsa konuşacak ve yazacak çok konu ortaya dökülecektir.
Yok sadece Akköklerin müdürleri ya da taşeronları için bir düzen kurulmaya çalışılıyorsa, işbirliği-güçbirliğinin suçu nedir diye sorulacaktır.

- - - -