Araçlarda olduğu gibi traktörlerde de bulunan muayene zorunluluğu bazen göz ardı ediliyor. Bu da beraberinde cezaları getiriyor. Çiftçilerin bu konuda cezaya maruz kalmalarının önüne geçmeyi hedefleyen Yalova Ziraat Odası ise bir açıklama yaparak üyelerini ve tüm çiftçileri uyardı. Şaban Beşli imzası ile yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Resmi Gazete’de yayınlandıktan yürürlüğe giren ve kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı kanun düzenlemesine göre, traktör muayenesi, 10 yıldır muayeneye gelmeyen bir traktörün ödeyeceği gecikme cezası ise, 510 TL yerine, yaklaşık olarak 62 TL’ye inecek. Düzenleme, yürürlüğe girmesinden itibaren 31 Aralık 2014 tarihinde son bulacaktır.

 6 yılda ülkemizdeki 1,5 milyon traktörden sadece 500 bini muayene yaptırmıştır.  Oysa ülkemizdeki kanunlara göre traktörler ilk 3 yılın sonrasında 3 yılda bir muayene yaptırmak zorundadırlar.

Çiftçilerimizin çıkan bu af yasası fırsatını  kaçırmamak için 31 aralık 2014 tarihine kadar muayene randevusu almaları gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz"

Editör: TE Bilişim