Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe merkezi başta olmak üzere toplam 6 mahallede sağlıklı gıda tüketimine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında bakkal, büfe, market ve alışveriş merkezlerinde raf ömrü dolmuş ürünlerin tespiti için incelemelerde bulundu.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “Yapılan denetimlerde amacımız vatandaşın sağlığını ön planda tutmaktır. Esnaflarımız ne kadar dikkat etseler de raflarda son kullanma tarihi geçmiş ürünler yer alabilmektedir. Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 13.maddesine göre satışa arz edilen malların süresi kontrol edilerek, miadı dolan malların satışının kesinlikle yapılmayacağı belirtiliyor. Tespiti halinde toplanarak bir tutanakla imha edilmesi gerekiyor. Biz de yasaya uyarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da, insan sağlığını herşeyden çok önemsediklerini ifade ederek, “Zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlıksız ve kullanım tarihi geçen ürünleri tüketmemeleri için ellerinden gelen tüm çabayı harcıyor. Halkımızın da bu konuda duyarlı olup, ürün satın alırken son kullanma tarihine mutlaka dikkat etmelerini bekliyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim