Özel Atakent Hastanesi Yalova’da bugüne kadar bulunmayan 2 bölümü hizmete sokarak sağlık alanında diğer illere gitme sorununu ortadan kaldırdı. Çocuk Kardiyolojisi ve Çocuk Nörolojisi alanlarında şimdiye kadar Yalova’da hizmet verilmediğini dile getiren Özel Atakent Hastanesi yetkilileri, alanlarında uzmanlaşmış 2 hekim ile bundan sonra hasta kabulüne başladıklarını belirttiler.

Prof. Dr. Taner Yavuz Kimdir?

1966 yılında Üsküdar’da doğan Yavuz, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanındaki uzmanlık eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladı. İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı’nda 2003-2006 yılları arasında yan dal uzmanlık eğitimini gördü. 2001 – 2009 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi ve İzzet Baysal Tıp Fakültelerinde öğretim üyesi olarak görev aldı. 2010-2016 yılları arasında Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Kardiyolojisi ünitesinde çalıştı. Son yıllarda çalışmalarını özellikle kritik doğumsal kalp hastalarının fetal tanı ve izlem, doğum sonrası yoğun bakımda izlemi, kataterle girişimsel işlemler alanında yoğunlaştırdı. 2016 yılında Okan Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Çocuk Kardiyolojisinden sorumlu profesör olarak başladığı görevine halen devam etmektedir. Prof. Dr. Taner Yavuz, her iki haftada bir Perşembe günleri Özel Atakent Hastanesi’nde hizmet verecek.

Doç. Dr. Adnan Ayvaz Kimdir?

1965 yılında Trabzon’da doğan Dr. Adnan Ayvaz, 1984 yılında başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1990 yılında başarıyla bitirdi. 1996 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavını (TUS) kazanarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimine başladı.2002 yılında pediatri uzmanı olarak görev aldığı Trabzon Sürmene Devlet Hastanesi’nde beş yıl çalıştı. 2007 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Bölümü’ne yardımcı doçent unvanı ile öğretim üyesi olarak atandı. Aynı üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaya devam ederken 2008 yılında yandal uzmanlık sınavını (YDUS) kazanarak çocuk nörolojisi yandal uzmanlık eğitimine başladı. 2015 yılında başvurduğu doçentlik sınavını başarıyla geçerek Doçent doktor unvanını kazandı. 2016 yılı Aralık ayından itibaren Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Doç. Dr. Adnan Ayvaz, her iki haftada bir Perşembe günleri Özel Atakent Hastanesi’nde hizmet verecek.

Editör: TE Bilişim