Özel Yalova Hastanesi’nde Endoskopi Ünitesinde Gastroskopik ve Kolonoskopik tüm işlemler sedasyon ya da genel anestezi altında hastalara rahatsızlık vermeden yapılabiliyor.

2012 yılı içerisinde Endoskopi Ünitesi'nin kendi rekorunu kırdığını ve bir çok hastanın endoskopik işlemlerinin konforlu bir şekilde yapılarak, şifa ile hastaneden ayrıldıklarını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. A. Alp Özçelik,  “Günümüz tıbbında hastalara konulan teşhisler daha spesifik ve bu sayede tedaviler hedefe yöneliktir. Bunun nedeni tetkik imkanlarının ve bunları uygulayan doktorların yaygınlaşması ve hastane sayısının artmasıdır. Özel Yalova Hastanesi 2012 yılını geride bırakırken, Endoskopi Ünitesi'nde  günümüz tıbbına uygun girişimler yapılmaktadır. Hastanın genel durumu değerlendirilerek, ek hastalıklarına bağlı olarak sedasyon ve uyutma eşliğinde hastaya işlem yapılmaktadır.  Bu yıl içersinde;1180 (Gastroskopi - mide ve on iki parmak bağırsak incelenmesi), 730 (Kolonoskopi- kalın bağırsak incelenmesi), 20 PEG (yutma güçlüğü olan hastalara mideye beslenme tüpü yerleştirilmesi), 44 Hemoroid bant ligasyonu (hemoroidde bant uygulanması), 12 hastamıza acil mide kanaması ile başvurmaları sonrası kanamayı durdurucu Skleroterapi girişimi, 7 hastamıza yabancı cisimlerin yanlışlıkla yutulması veya yemek borusunda kalması sonucu Endoskopik yabancı cismi çıkarma işlemi uygulanmıştır” açıklamasında bulundu.

Koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmetlerini ileri teknoloji ile ekonomik şartlarda sunma doğrultusunda çalışmalar yapan Özel Yalova Hastanesi’nde SGK’lı hastalardan ayaktan tedavide laboratuar hizmetlerinden (kan ve idrar tahlillerinden) ve direk grafi hizmetlerinden (akciğer grafisi, röntgen vb) fark ücreti alınmadığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim