Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut’un katılımıyla Çiftlikköy sahilinde "Sağlıklı Yaşam ve Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleşti.
Çiftlikköy İlçe Toplum Sağlığı Merkezinin düzenlediği "Sağlıklı Yaşam ve Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşünde, Çiftlikköylü vatandaşlara meme kanserine karşı bilinç uyandırmayı amaçlayan broşürler dağıtılarak yürüyüş tamamlandı. Yürüyüşün sonunda Marmara denizine dilek fenerleri bırakılarak tüm kanserlerde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Kanser taramalarının ücretsiz olarak Yalova KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)’ de yaptırabilecekleri anlatıldı. Öte yandan Yalova İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada Meme kanseri görülme oranı her yıl %1 ile 2 oranında artış göstermektedir. Yine her yıl 1 milyon kişiye, meme kanseri tanısı konulmaktadır. Kadın kanserlerinin %30’unu oluşturan meme kanseri, %20 oranında kansere bağlı yaşam kaybına yol açmaktadır.” denildi
Açıklamada “Dünyada her üç dakikada bir, bir kadına meme kanseri tanısı konulmakta ve yine her 11 dakikada bir, bir hasta yaşamını kaybetmektedir. Hastalık %99 oranında kadınlarda %1 oranında erkeklerde görülürken, kadın popülasyonun erkeklere göre 146 kat daha fazla risk altında olduğu bilinmektedir. 20 yaşından itibaren meme farkındalığı yaşa göre;20-39 yaş arası her ay memenin ayna karşısında izlenmesi ve 3 yılda bir klinik muayene,40-49 yaş arası memenin ayna karşısında izlenmesi, her yıl klinik muayene ve 1-2 yılda bir mamografi,50 yaş üzerinde ise memenin her ay ayna karşısında izlenmesi, her yıl klinik muayene ve her yıl mamografi çektirmek gereklidir" sözlerine yer verildi. 

Editör: TE Bilişim