Yalova'nın Termal İlçesinde bulunan Kaplıca Tesislerinde yer alan Mide suyu her yıl şifa arayan vatandaşların akınına uğruyor. Mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisine sağladığı katkı tescillenen şifalı sudan faydalanmak için yurt dışından bile bir çok insan Termal'e geliyor.
Yüzyıllardır Termal'de çıkan sıcak su bazı hastalıkların tedavi süreçlerine katkı sağlaması ile biliniyor. Halk arasında Mide Suyu olarak bilinen su ise içerdiği mineraller ile sağlığa olumlu yansımalar yapıyor. Bu sudan şifa bulmak isteyen vatandaşlar ise adeta Termal'e akın ediyor. Her yıl binlerce vatandaşın gelip gittiği kaplıcalardaki suları kür şeklinde kullanan vatandaşlar buradan aldıkları suları evlerine götürmeyi de ihmal etmiyor. Uzmanlar buradan çıkan suyun içerdiği maddeler nedeniyle bir çok hastalığın tedavisinde olumlu katkı sağladığını dile getiriyor. Ancak bu suyun tek başına hastalıkları tedavi gibi bir sonucunun bulunmadığına vurgu yapan uzmanlar suyun mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılması gerektiğini belirtiyorlar.
İşte Termal'de çıkan sıcak suyun bazı faydaları;

Hipoasidite ve hiperasiditeye bağlı hazımsızlık şikayeti olanlar Termal kaplıcalarından yararlanırlar. Kronik Gastrit, nezlevi bağırsak iltihapları, kronik enterit, spastik kolit, asabi kaynaklı kabızlıklar. Bağırsak parazitleri, bağırsak salgısı ve safra yetersizliği ile sindirim bozukluğuna bağlı ishaller, hemoroidlerde , özel uygulama yöntemleri ve içme kürleri ile birlikte faydalıdır. Dengesiz beslenme sonucu ortaya çıkan şişmanlıkta Termal kaplıcaları faydalıdır. şişmanlığın koplikasyonları olan artrozik şikayetler tedavi görür, mide , bağırsak, karaciğer, böbrek fonksiyonları düzenlenir. Diyetle veya ağızdan antia-diabetik ilaçlarla kan şekeri düzenlenmiş, şişman veya yaşlı diyabeti, dışarıdan insuline gerek duyulmadığı dönemlerde Termal kaplıcalarından istifade eder. Banyo ve içme kürleri ile kan şekeri düşer. Kronik nefrit, kronik sistit ve kronik prostatitte ve böbrek taşlarında faydalıdır. İçme kürleri , lokal kompreslerle banyolar , özellikle böbrek taşlarında en uygun tedavi yöntemidir.

Editör: TE Bilişim