Bursa Acıbadem Tüp Bebek Merkezi Başkanı Doç.Dr.Şahin Zeteroğlu’nun uzman konuşmacı olarak katılacağı toplantıda çocuk sahibi olmak isteyenler çiftlere anne olma konusunda yaşadıkları problemleri aşma konusunda  bilgiler verilecek ve tüp bebek tedavilerinde başarılı olmanın püf noktaları açıklanacak.

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği Başkanı Sibel Tuzcu halkın tüp bebek tedavilerine senelerden beri pahalı olduğu düşüncesi, çevresel nedenler  ve bilgisizlik nedeniyle uzak  durmaması için halka açık ve ücretsiz yapılan bilgilendirme toplantılarının çok önemli olduğunu belirterek ” Gelişen teknoloji tüp bebek tedavilerini artık korkulacak bir tedavi olmaktan çıkardı. Ama  hastanın kendi tedavisi hakkında bilgilenerek tedaviye girmesi oldukça önem taşıyor” diye konuştu.

Umut Merkezleri Genel Koordinatörü Ayşim Demircan ise  “Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğümüz projelerimizde kadınlarımızın her konuda bilinçlenmesi zorluklarla baş edebilmesi için çeşitli zamanlarda eğitim seminerleri, paneller düzenlemekteyiz.17 Şubat’ta  ÇİDER ile birlikte düzenleyeceğimiz bilgilendirme toplantısında da kurumumuz adına  çocuk sahibi olmak isteyen hanımlara destek vermek  ve onların mutluluklarını paylaşmak  bize onur ve gurur verecektir” dedi.

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER )Nedir?

Çocuk İstiyorum  internet sağlık  portalı 2001 yılında  uzun seneler tedavi gördükten sonra anne olan Sibel Tuzcu tarafından çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere destek için kurulmuştur. 14 yıldan bu yana aynı adı taşıyan Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği  (ÇİDER) olarak birlikte hizmet vermektedir. Sitenin gelirleri Derneğin giderlerine vakfedilmiştir. Dünyanın her yerinde yaşayan Türkler girip kadın ve erkek üreme salığı ile ilgili her türlü bilgilendirmeyi almakta ve doktor formlarını yoğun bir şekilde doldurmaktadır. Tüp bebek tedavilerinin devlet tarafından karşılanması konusunda çalışmalar yapmış ve bu kon uda TBMM Aile Sağlık ve Sosyal Çalışmalar komisyonundan teşekkür mektubu almıştır.

Doç.Dr.Şahin Zeteroğlu Kimdir.?
Antakya 1968 doğumlu olan Doç.Dr. Şahin Zeteroğlu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kadın hastalıkları doğum  Bölümünde yardımcı doçent daha sonra ve Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinde doçent olmuştur. 2006 yılından beri Acıbadem Hastanesi Bursa Tüp Bebek Bölümünün başkanlığını yapmaktadır. European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE)Türk - Alman Jinekoloji ve Obstetri DerneğiTürk Jinekoloji ve Obstetri DerneğiÜreme Endokrinolojisi, İnfertilite ve Yardımcı Üreme Teknikleri Derneği Jinekoloji ve Obstetri Derneği Hatay Şube Başkanı, Türk Perinatoloji Derneği ,Jinekolojik Endoskopi Derneği üyesidir.

Editör: TE Bilişim