Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongre öncesinde emniyet birimlerinin sıkı tedbirleri dikkat çekti. Bakan Eroğlu’nun katılımıyla başlayan programda Divan Başkanlığı’nı AKP İstanbul Milletvekili ve Yalova Koordinatörü Muhammet Bilal Macit yaptı. İl Teşkilatı’nın gelir gider raporu ve faaliyet raporunun ibra edildiği kongrede, il teşkilatının gelir bütçesi 451 bin 870 TL olarak açıklandı. 

“HEDEFİMİZ 2023, ONDAN SONRASINI ALLAH BİLİR”

AKP Bursa ve Eskişehir İl Başkanlarının da katıldığı kongrede konuşan AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 10 yıllık partinin bugün artık bir teşkilat olduğunu dile getirerek, “Hedefimiz 2023, ondan sonrasını Allah bilir. O hedefe ağır ve emin adımlarla yürürken, sizlerin her zamankinden fazla duasına ihtiyacımız var” dedi. 12 Eylül referandumuna konuşmasında değinen Coşkun, “Yalova’dan evet çıkmaz diyerek iddiaya giren bazı kesimler, 12 Eylül 2010 tarihinde adeta küçük dillerini yuttular. Çünkü inanmıştık, çünkü bu anayasa paketi yarınlara nasıl yürüyeceğimizin yol haritası. Ve yollara düştük, önemli bir desteği de buradan vermiş olduk. İnşallah bundan sonraki seçim döneminde ise 2 bin 500 kişilik yeni bir kapalı salonda bu kongrelerimizi yapacağız” diye konuştu. Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından geçilen kongrede oy birliğiyle seçilen Mustafa Pehlivan, AKP’nin yeni il başkanı oldu. Pehlivan, oylama sonrasında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içerisinde ilerleyeceklerini ve ilk hedeflerinin seçimlerde Yalova’daki 15 belediyenin tamamını almak olduğunu söyledi.

39 KİŞİLİK YÖNETİMDE 10 BAYAN ÜYE YER ALDI

AKP Yalova Merkez İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Asil Listesi ise 39 isimden meydana geldi. Listede A.İhsan Altunç, A.İhsan Alkaş, Ahmet Kumalı, Aysun Göncü, B.Fettah Koçgündüz, Cevahittin Yeşiltaş, Eyüp Pirinç, Faruk Demirhan, Fatma Kalender, Figen Abbasigil, Fehmi Öncü, İhsan Yılmaz, Gülten Sağlam, Hakan Gencer, Hakkı Orhan, Hüseyin Uygun, İlhami Başkan, İsmail Hanlı, Koray Girgin, Meliha Akyol, Meral Şengün, Muzaffer Köse, Murat Sarısoy, Mehmet Kuyumcu, Muzaffer Karadeniz, Nusret Karaalioğlu, Numan Yıldız, Nazım Kurtuluş, Nerime Güngör, Nurten Bozkurt, Oktay Çolak, Özkan Akın, Saim Mısırlı, Serap Türkyılmaz, Tuncay Döşlü, Vedat Aydoğan, Yaşar Demirel, Yusuf Ziya Öztabak ve Zeynep Şimşek yer aldı. Mazhar Aydın, Mustafa Pehlivan, Melek Dedecan ve Ömer Aslan, Genel Merkez Delegeleri olurken, İl Disiplin Kurulu’na Mazhar Aydın, İ.Hakkı Karakoyun, A.Derya Gül, Aziz Deniz, Metin Önal; İl Demokrasi ve Hakem Kurulu’na Temel Yalçın, Bülent Tanır, M.Tufan Kazıcı seçildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim