AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, " Belediyedeki dürüst olmayan, istikrardan uzak, duruma göre değişen yapıdan son derece kaygılıyız" dedi. AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise 2014 seçimlerinin lokal bir durum olduğunu dile getirerek, "Kimse bir daha aynı sonucu beklemesin" diye konuştu.
AK Parti Yalova İl Teşkilatı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltıya AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Yönetimi de katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Öztabak ve Demirel, Yalova Belediyesi ve CHP'yi eleştiri yağmuruna tuttular.
2019 yılında yapılacak seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Öztabak, %50'nin üzerinde bir oy oranını yakalayacaklarını dile getirdi. Öztabak konuşmasında, " Bize göre artık seçim sathı mahalline girilmiştir. 1 yıl gibi bir süre kaldı. Bizde bu kapsamda seçim çalışmalarımızı iyiden iyiye hızlandırdık. Hem siyasi çalışmalarda hem de hizmetlerde hız kesmiyoruz. Bu kapsamda 2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve AK Parti arasında bir iş birliği kararı alındı. Görünen o ki 2019 seçimlerinde sağ muhafazakar kesim bir araya gelecek. Yerel bazda bakıldığında da birlikteliğin olacağı ortada. Ama şu ana kadar partimizden bize gelen bir yol haritası yok. Biz Yalova'da 2019 yılında yapılacak her iki seçimde de %50'nin üzerinde bir oy oranına ulaşacağımıza inanıyorum. Yalova Belediyesi bazı anketler yaptırdığını ve bu anketlerde çıkan sonucun çok yüksek olduğunu dile getiriyor. Ama bu anketlerin rakamlarını resmi belgelerle şu ana kadar kimseyle paylaşmadı. Açıkçası bu konuda bir kaygımız da yok. 2019 yılında yapılacak seçimlere emin adımlarla ilerliyoruz. Ama bu belediye ile ilgili derin kaygılarımız var. Belediyedeki dürüst olmayan, istikrardan uzak, duruma göre değişen yapıdan son derece kaygılıyız. Dik duramıyorlar. Biz bugüne kadar beceremeseler de bundan sonra bari daha doğru, dürüst ve dik bir duruş sergilemelerini bekliyoruz" dedi.
"2014 lokal bir durumdu"
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise 2014 yılında ki yerel seçimde ortaya çıkan tablonun tamamen lokal bir durum olduğunu belirterek, "2014 seçimlerindeki oy oranı kimseyi aldatmasın. AK Parti ve CHP o seçimde %48'er oy, toplamda ise %96 oy alındı. Geçmiş seçimde belediye başkanlıkları %30'larla kazanıldı. 2014 yılındaki seçim çok lokal bir seçimdi. O seçimde her parti kendi seçmenine sahip çıkıp kendi adayına oy verseydi. zaten CHP'nin böyle bir sonuç elde etmesi hayal bile edilemezdi. Diğer partilerin de CHP'ye desteği ile o sonuç çıktı. Kimse tekrar aynı sonucu beklemesin. Yalovalılar hizmet almak istiyorsa iktidarın nimetlerinden faydalanmalıdır. Vatandaşımızın kararı bizim başımızın üstündedir" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim