MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, 15 belediye başkanlığını alacakları iddiasında bulunan CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener'e tatlı sert bir üslupla cevap verdi. Topçular, "Bırakın da bir kaç belediye de biz alalım" dedi.
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Uygulama Oteli'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Burada ülke gündemi ve il gündemi hakkında çarpıcı açıklamalarda da bulunan Topçular CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener'in geçtiğimiz günlerde yaptığı, "15 Belediyeyi de alacağız" açıklamasına tatlı sert bir üslupla cevap verdi. Topçular, "CHP İl Başkanı Ertan Şener'i çok severim. İyi bir kardeşimdir. Ama geçen gün çıkıp bir açıklama yapmış. '15 Belediyeyi de alacağız' demiş. Ya bizi de arada görün. Bırakın da arada biz de bir kaç belediye alalım. AK Parti'ye soruyorlar 3 milletvekilini de alıyor. CHP'ye soruyorlar o da 3 milletvekilini alıyor. MHP hiç milletvekili almasın mı" dedi.
"Biz de sizin liderinize hakaret ederiz"
Söz konusu CHP Grup Başkanvekili Özel'in, MHP lideri Bahçeli'ye yönelik, "MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz" sözleri olduğunda ise MHP İl Başkanı Topçular oldukça sert bir üslup takındı. Topçular, "Onlar bizim genel başkanımıza hakaret ederlerse biz de onların genel başkanlarına hakaret ederiz. O zaman da uyum, çözüm kapıları kapanır. Bu tip haddini bilmez insanların MHP'yi ağzına alırken besmele çekmesi lazım. MHP ile ilgili yorum yapmak onların haddine değil. Bu tip insanların kendi parti yönetimi tarafından da parti içerisinde tutulmaması lazım" diye konuştu.

"Bizim için önemli olan bayrak ve Kuran'dır"
Ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Topçular, "MHP kimsenin partisi değildir. MHP hiç bir partinin arka bahçesi de değildir. Ülkede neler olup bittiğini herkes görüyor. 15 Temmuz'dan sonra bu ülkede birçok şey yaşandı. OHAL ilan edildi. KHK'lar çıkartılıyor ve kıyamet kopartılıyor. Bu KHK'lardan insanlar neden rahatsız. Devlet Bahçeli, 20 yıl sonrasını düşünerek hareket eden bir liderdir. Ben dışarı çıkıyorum, 10 kişiden 8'i Allah Devlet Bahçeli'den razı olsun diyor. MHP belki iktidar olamayabilir. Ama biz, yine buradayız. Her zaman burada, yani halkın yanında olmaya devam edeceğiz. İktidar olmasa bile MHP iktidardır. İktidar olmuşuz ya da olmamışız hiç önemli değil. Bizim için önemli olan tek şey bayraktır-Kuran'dır. Bizim tek derdimiz Türkiye'dir. Diğer tarafta Atatürk'ün partisi olmaktan çıkanlar, bize saldıramaz. Tehditle zaten siyaset yapılmaz" ifadelerine yer verdi.
"Kimse pay biçmesin"
AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ı ziyaret etmesinin ardından kamuoyunda Türkiye'de ilk yerel ittifak yapıldığına dair iddialar ortaya çıktığını söyleyen Topçular, ziyaretin tesadüfen gerçekleştiğini söyledi. Yalova için zaman zaman bir araya gelinmesi gerektiğini söyleyen Topçular, "Yalova için bir araya gelmek gerekiyor. Bizim devlete olan desteğimiz hiçbir zaman bitmez. Geçen gün ziyaret ettiğim AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile görüşmem yanlış anlaşıldı. İttifak falan yaptığımız yok. Tamamen tesadüfen gelişen bir ziyaretti. Yalova için elbette bir araya geleceğiz. Pazartesi (bugün) Büyük Birlik Partisi yönetimi bizleri ziyaret edecekler. Onlarla da mı ittifak yapmış olacağız.  Siyasi parti ziyaretlerinden kimse kendine pay biçmesin. Ama şu da yanlış anlaşılmasın. Biz ittifaka karşı falan değiliz. Genel Başkan bununla ilgili gerekli açıklamayı zaten yapmıştır. Genel Başkanımızın sözü bizler için emirdir. Zaten parti geçmişimizde de ittifak yapıldı" diye konuştu.
"Bozkurt işaretini sadece ülkücüler yapar"
"MHP'den istifa eden kişi sayısı sadece 55'tir" diyen Başkan Topçular, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Son gelişmelerden sonra Yalova'da üye sayısı ise bin 200 kişi artmıştır. Bazen sosyal medyada sağda-solda olsun fotoğraflar görüyorum. İP'cilerin yanında ama bozkurt işareti yapıyor fotoğraf çektiriyor. Bozkurt işaretini sadece ülkücüler yapar. Leyla Zana'nın milletvekilliğinin düşürülmesinde mecliste oylama yapıldı. Meclisteki bir tane İP'li gelip de oy kullanmadı. Bunlar da mı vatan-millet Türkiye sevdası var?"
"Üniversite ile Yalova bütünleşmelidir"
Yalova Üniversitesi ile Yalova halkının artık bütünleşmesi gerektiğini söyleyen Başkan Topçular, "Yalova Üniversitesi adeta bir FETÖ merkezi olmuş. Logoyu bir türlü değiştiremiyoruz. Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'ye Yalova Üniversitesi ile ilgili bir rapor sunduk. Yalova Üniversitesi Yalova'nın olmalıdır. Hala asaleten bir rektör atanmadı. Şu anki Rektör Vekili Gülen Alkan, asaleten atanmayı bekliyor. Ona göre çalışmalarına başlayacak. Biz, logo ile ilgili 6 bin 350 tane imza topladık.  Bu kampanyada AK Partililerin CHP'lilerin ve basın mensuplarının bile imzası bulunuyor. Şu anki rektöre destek olup; üniversite ile Yalova'nın artık bütünleşmesi gerekiyor. Bir an önce yanlıştan dönülmeli ve Yalova Üniversitesi hak ettiği yere gelmelidir" dedi.
"Şov yapmaya gerek yok!"
Arberetum ile ilgili Yalova kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini söyleyen Topçular, açıklamasını şu sözler ile tamamladı: "Türkçe tabela için çalışmalarımız oldu. Vefa Salman, attığı imzanın arkasında durmalıdır. Biz yabancı bir ülkede mi yaşıyoruz. Her taraf yabancı dükkan isimleri ile dolu. Tabelalar Türkçe olmalıdır ve esnaf bu konuda desteklenmelidir. Biz, değerlerimize sahip çıkmalıyız. Öte yandan Arberetum ile ilgili artık sorumlu kişiler kimse Yalova kamuoyunu aydınlatsın. 50 katlı otel yapılacağı söyleniyor. Biz deprem bölgesinde yaşamıyor muyuz? Bu bölge, büyük bir deprem yaşadı.  Bir dahaki depreme hazırlıklı olmak gerekiyor. Her gün gazetede haberler yaptırıp, şov yapmaya gerek yok. Çıkmışlar, 14 belediyenin 14'ünü de alacaklarını söylüyorlar. Ne biliyorlar MHP'nin almayacağını?"

 

Editör: TE Bilişim