Yalova Gazetesi muhabirinin yönelttiği, ‘Yasa tasarısında er ve erbaşlarla askeri öğrencilerin birliklerinde oy kullanmasının, askerin oyunu belli etmesi açısından demokratik olup olmayacağı eleştirileri hakkında ne düşündüğü’ sorusuna yanıt veren AKP İl Başkanı Pehlivan, toplantıya katılan AKP’lilerin bulunduğu salona dönerek, “Sizce bu arkadaş hangi partiye oy vermiştir, hangi partiye oy vermiş olabilir?” diye sordu. Sessizlik içindeki salona sorularını sürdüren Pehlivan, Haftalık Manşet Gazetesi muhabiri Selim Küçükbingöl’ü işaret ederek, “Ya bu sakallı arkadaş, sizce o hangi partiye oy vermiş olabilir” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Askerin yoğun olduğu yerde siyasal dengelerin değişmesinden korkuyorlar”

Pehlivan soruya yanıt olarak ise, “Bunlar tamamen saçmalık. Bu Türk ordusu tüm milletin ordusu ve tamamı bu milletin çocuklarıdır. Benim oğlum yaklaşık 20 gün sonra asker. O iyi bir eğitim aldı ve seçim olduğu zaman oy kullanamayacak. 1,5 yıl beklemek zorunda. Başkalarının seçtiği isimleri kabul etmek zorunda. Bu adaletli bir şey mi?  Bir yandan askerin arkasına sığınacaksınız, bir yandan onlara oy hakkını çok göreceksiniz. Bu ülkede ehil olarak yaşayan herkesin oy hakkı var. Herkes eşit olarak kendisini temsil edecek. Bu ülkede nefes alan herkesin oyu eşit. Eğer demokrasi, eğer eşitlikse o zaman siz nasıl dersiniz. Burası Muz cumhuriyeti o zaman. Asker de oy kullanabilmeli. Onların korkusu askerin yoğun olduğu yerlerde siyasal dengeler değişir mi memleketin buna tahammül edemiyorlar” diye konuştu.

Mecliste CHP ve MHP, tasarıya karşı

TBMM’de üzerinde uzlaşmaya varılabilmesi için görüşmelerin yapıldığı yasa tasarısına MHP baştan sıcak bakmazken, önceki gün açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise, AKP ne söylediğini bilsin. Yani ne yapmak istiyor? Başbakan’ın dayatması devam ediyorsa hiçbir konuda uzlaşma olmaz. Söz konusu bile değil. AKP ile AKP tarzı ilişki kurmak mümkün değil. Yani çarpıtarak, kendi söylediklerinin kabul edilmesini uzlaşma kabul ederek, böyle bir sürecin içine girmenin doğru olmadığını daha önce de söyledik. Sadece yaş burada konu değil. Silahlı Kuvvetler’de er- erbaşların oy kullanması kışlada, fantazi gibi gözüken bir sürü konu var orada. Bütün bunları çok dikkatli değerlendirmek lazım” demişti.

“Arboretum için CHP ‘ay pardon’ dedi, ama yine çağrı yapıyoruz”

Pehlivan, Yalova’da arboretum ihalesiyle ilgili olarak ise, CHP’ye çağrılarını yinelediklerini söyledi. Pehlivan, “Arboretum siyasi malzeme konusu yapmaya çalışılıyor. CHP İl Başkanı Burçin Tangürek’in açıklaması vardı, arboretum ihalesinin siyasi ve ticari rant kokuyor dedi. Bizler konu gündeme geldiğinde itiraz ettik ama CHP ve DP birlikte onay verdiler belediye meclisinde. Biz de dava açtık, Bursa’da mahkemesi sürüyor. Bizim haklı olduğumuzu anlayan alıcılar ihaleye girmedi. Şimdi mevcut belediye parçalayarak satmanın yolunu açıyor. Amaç satmak. Merkez İlçe Başkanımız Ömer Aslan

kardeşimiz de CHP’ye çağrıda bulunarak beraber bir önerge verelim dedi. Burçin Tangürek yine ay pardon dedi, bir kurullarıma sorayım dedi. Bu siyasi aymazlıktır. Eğer samimi iseler gelsinler bu konuda, ama sadece bu konuda, bu satışı engelleyelim. Yarın bir gün MHP’li, Ak Partili, CHP’li bir belediye gelebilir. Burada kamu yararına çok güzel projeler yapılabilir. Oysa satıldığı zaman geri gelmeyecek. Gelin Termal’de 1700 dönüm araziyi turizme açtık, yapın yatırımınızı. Ama amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Biz satışlara karşı değiliz kaynak yaratmak için bunu yapıyorlar. Ama bu satıştan gelecek parayı nereye harcayacaklar onu söylesinler” dedi.

Gençlik Kolları 18 yaşa destek verdi

AKP Gençlik Kolları Başkanı Tolga Temel ise yaptığı basın açıklamasında 18 yaşlardayken bile siyaset kurumunun en üst noktalarında görev alabilmenin önünü açacak olan Anayasal düzenlemeleri yapacak kadar güvenen AKP’ye teşekkür ettiklerini söyledi. Temel, zor olanın seçilmek değil, seçmek olduğunu söyleyen Temel, “Seçmek için 18 yaşını yeterli görmek seçilmek için ise 18 yaşını yeterli görmemek en hafif tabiriyle bir akıl tutulmasıdır” dedi.

MHP’nin Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin Meclis’te yaptığı basın açıklamasında gençleri rencide ettiğini söyleyen Temel, “Özcan Yeniçer, Meclis’te yaptığı basın açıklaması esnasında sağına ve soluna birer 18 yaşındaki genci alarak ‘bunlar mı vekil olacak’ diyerek hem o gençleri hem de o gençlerle aynı yaş grubunda bulunanları rencide ederek, aşağılayarak verdiği görüntü MHP açısından utanç vericidir” dedi. 
Editör: TE Bilişim