Yalova'da bir süredir sorulan CHP'nin aday kim olacak sorusu nihayet cevabını buldu. CHP Genel Meclisi'de parti meclisinde yapılan oylama sonrasında Vefa Salman'ın Yalova Belediye Başkan adayı olması kararlaştırıldı. Resmi açıklama ise parti meclisi sonrasında gerçekleştirildi. Adayın netleşmesi sonrasında Vefa Salman'ın Cumhuriyet Caddesi üzerindeki ofisi partililerin akınına uğradı. Partililer Salman'ın adaylığını kutladılar.

CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman ise, "90 yıllık bir maziye sahip CHP Genel merkezi'nin göstermiş olduğu teveccüh ve güven için teşekkür ederim. 90 yıllık çınarın köklerinden yeşermiş olan sevgi, hoşgörü ve dayanışma ilkelerine sadakatle hareket edeceğime özellikle belirtmek isterim. Doğru, dürüst, şeffaf ve kul hakkını gözeten bir yönetim anlayışını Yalova belediyesi'nde hakim kılarak ve Yalova halkının bütününü kucaklayarak, birlikte yönetim anlayışı ile Yalova'yı kimseyi kandırmadan sevgi ile büyütmeye geliyoruz. Yüreğimizde vatan, millet, Yalova ve insan sevgisi olan herkesle birlikte yürüyeceğimiz inancıyla saygılarımı sunarım" dedi.

CHP İl Teşkilatının bugün ya da yarın düzenleyeceği toplantı ile Vefa Salman'ın Belediye Başkan adaylığını kamu oyuna duyurması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim