Silpagar, “Aydınlatmayla ilgili olarak 2015’ten itibaren ana hatlardaki elektrik hatları yer altına alınacak. Sahile, Kazımiye deresinden Gacık deresine kadar ve Aydın 4’e kadar ışıklandırma gelecek. Yüzde 80 tasarruf olacak. Sahildeki yürüyüş yollarına yerden ledli çizgi ışıklar gelecek. Bu da gündüz enerjisini geceye verecek ve geceleri de ışıl ışıl olacak orası. Atatürk Caddesi, Sultaniye’den Mokamp’a kadar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne giden yollara kadar. Bu seneki hedefimiz 400 direk. Ara yollarla birlikte ilçemizde toplam 4100 direk var. Önümüzdeki dönemde bunların ya kendisi ya da başlıkları değişecek. Bunlar da enerji tasarruflu olacak ve ledli ışıklara dönecek. Kurban Bayramından sonrası için genel aydınlatmaları ihalesini yapıp yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Silpagar, geçtiğimiz ay alınan meclis kararı ile belediye bünyesinde bazı hizmetleri yürütmek için bir şirket kurulduğunu açıkladı. Başkan Silpagar, ilçede Çiftlikköy Belediyesi Sosyal Tesislerini bu şirketin çalıştıracağını kaydetti. Silpagar, “Sosyal tesisler halkımızın nefes alacağı yerler. Meclis kararı da aldık, Çiftlikköy Belediyesi’nin Yüzde 100 kendisine ait Zirve Kent diye bir şirketi olacak. Bu şirket çalıştıracak artık Çiftlikköy Belediyesi Sosyal Tesislerini. Artık bizim çalıştıracağımız tesislerde insanlar, Recep Meydan’ın kahvesinde kaç liraya içiyorsa çayı o paradan içecek. Bayraktepe Tesisleri de nasipse düğün salonu ve kafeteryası ile güzel bir yer olacak. Bunları yapmamız için bizlere güvenmeniz ve dedikodulara inanmamanız lazım. Sonuçta Çiftlikköy Belediyesi 30 Mart öncesinden çok daha güçlü. Çiftlikköy artık Yalova’da konuşulur bir halde” dedi.

Su depolarındaki enerji sistemlerinin optimizasyonunu yapacaklarını ifade eden Silpagar, şunları dile getirdi; “Biz su depolarındaki elektrik motorlarına kadar enerji sistemlerinde tasarrufa gideceğiz. Bununla ilgili gerekli meclis kararını da aldık. Anlaşmalarını yaptık, inşallah yakında açacağız. Bu sayede artık belediyeye gelen su faturalarda yüzde 30’luk bir düşüş olacak. Yani 20 milyar veriyorsak bu 14 milyara düşecek. Mevcut para da 2 yıl içinde kendini tamamlamış olacak bundan sonra da artıya geçecek.” 

Editör: TE Bilişim