Çiftlikköy eski Belediye Başkanı, İYİ Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Metin Dağ kısa bir süre önce görevinden adaylık için istifa etmişti. Metin Dağ Çiftlikköy belediye başkan aday adaylığı başvurusu için eşi Songül Dağ ile birlikte İYİ Parti il binasına geldi. Burada İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Çam ve parti yöneticileri tarafından karşılanan Dağ’a kalabalık bir partili grubu da eşlik etti. Başvuru dilekçesini Çam’a teslim eden Dağ ardından bir açıklama yaptı. Çiftlikköy Belediyesi’nin 4.5 yılda içler acısı hale getirildiğini dile getiren Dağ, “31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Allah Utandırmasın.Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışıyla çıktığımız bu yolun ülkemize, ilimize ve Çiftlikköy’ümüze hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

4 yıl 6 ay evvel bırakmış olduğum Çiftlikköy Belediyesini birçok hizmetini tamamlamış, az da olsa kırsal alanlarda eksiklikleri kalan, birçok sorununu bitirmiş bir belediye olarak bırakmıştık. Şu anda birçok sorunu olan bir belediye hizmet anlayışıyla karşı karşıyayız.  Kasasında bir kuruş kalmamış, 60’ın üzerinde arsa satmış 100 milyon liranın üzerinde borcu olan 4 yılda elle tutulur gözle görülür halkın isteklerine cevap verebilecek hiçbir hizmeti yerine getirmemiştir.İsraf had safhada. Çiftlikköy halkından kopuk ne telefona ne de makamda ulaşılamayan bir anlayışhakim. Çiftlikköy halkının buna layık olmadığını düşünüyorum. Ayrıca yapılan birçok yanlışı görmezden de gelemediğim için bu göreve talibim.

2014 yılında yarım kalan projelerimizi tekrar hayat geçirmek ve yeni projelerimizle Çiftlikköy’ü içerisine düşürüldüğü durumdan kurtarmak ve yeniden inşa etmek istiyorum. O nedenle de cesurlar hareketi olan İYİ Partiden bu göreve talibiz.

17 Ağustos 1999 tarihinde daha 4 aylık belediye başkanıyken yaşanan asrın felaketinden sonra çok hızlı bir şekilde halkımız ile beraber ilçemizi yeniden imar ettik. Biz tüm çalışmalarımızda felaketi dikkate aldık fakat, 2014’ten sonra yapılan imar plan değişiklikleri ile deprem hiç dikkate alınmadı. Özel şahıslara çıkar sağlandı. Biz bu özel çıkarlara da son vereceğiz.

Kendi imkanlarımızla kimseye borçlu kalmadan ilçemizi Yalova’nın yaşanılabilir en güzel kenti haline getirmiştik. İlçemizin tümüne hitap etmeye çalıştık. Halkımızda bunun karşılığını bize 15 sene gibi hatırı sayılır bir süre için yetki verdi. Bu süre zarfında vatandaşlarımız ile her zaman iç içe olduk. Kapımızı, telefonumuzu hiçbir zaman kapatmadık. Partili, partisiz gözetmeden herkese hizmet ettik. Yapamayacağımız hiçbir şey için söz vermedik. Halkı kandırmadık.  Belediyemizi devrederken 200 dönüme yakın arsa ve kasasında nakit para bıraktık. Fakat şu anda belediyemizin hali içler acısı. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmamış, vadedilen projeler yapılmamış.

Gelinen noktada bu kötü durumdan belediyemizi kurtarmak için, elimizden gelenin en iyisini yaparak ilçemizi tekrar parmakla gösterilen kentler arasına katmak istiyoruz.  7 gün 24 saat ulaşılabilen, makam kapısı herkese her zaman açık olan bir belediye için bu göreve yeniden talibim. Çiftlikköy halkına inanıyor ve güveniyorum. İlimize ve ilçemize Hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde halkımıza ve basın mensuplarına projelerimizi açıklayacağız. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim