Yalova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Bursa yolu Soğucak mevkiinde ağaç dikim kampanyası düzenlendi. TEMA üyeleri ve doğa severlerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel'de katıldı. Kampanyanın açılışında bir konuşma yaparak Yalova'nın yıl sonuna kadar hedeflediği ağaç dikim rakamını açıklayan Vali Civelek, "Burada ilimizin doğal yapısına katkı sağlayacak, halkın doğaya karşı bilinçlendirilmesine katkı sağlayacak projeden dolayı Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner nezdinde tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu ağaçlandırma faaliyetimiz Bursa'dan kentimize girişte bu ilin çehresini de daha güzel kılacaktır. Biz doğa ve ağaç sevgisi alanında çok duyarlı bir iliz. Bunu %60'ı ormanlarla kaplı olmasına rağmen halen süren ağaç dikme kampanyalarıyla da ortaya koyuyoruz. Şu ana kadar Yalova'da 11 bin ağaç dikildi. Bu rakamın 2013 yılı sonuna kadar 115 bine ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Ardından kampanyanın ilk fidanını Berrin Çalışkan isimli kız çocuğu ile birlikte toprağa diken Vali Civelek burada ise, "Doğa bilinci küçük yaşlarda yerleşiyor. O nedenle bu tip organizasyonlara çocuklarında katılmasını önemsiyorum" şeklinde konuştu. 

Kampanya kapsamında Bursa yolu üzerinde 2 bin 500, Çınarcık Yolu üzerinde ise 7 bin olmak üzere değişik çeşitlerde toplamda 9 bin 500 adet fidan dikilmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim