O koltukta oturum yönetmesi meşru değildir" dedi.

Coşkun, "Aylardır Yalova'da İl Genel Meclisinde siyasi bir komedi yaşanıyor. İl Genel Meclisinde yapılan başkanlık seçimi usulsüz ve hatalı oluşundan dolayı yargıya taşınmış, Bursa İdari Mahkemesi tarafından verilen karar neticesinde seçimlere yapılan itiraz haklı bulunmuş ve seçimlerin yenilenmesi istenmiştir. Davanın tarafı olan Valilik, mahkeme kararını İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisine bildirmiştir. Ancak İl Genel Meclis başkanı Atalay Beştaş mahkemenin kararına duyarsız kalarak ve farklı yorumlar getirerek işi savsaklamış, daha sonra bu karara kendisi de Bursa İdari Mahkemesine itiraz etmiştir.

Diğer taraftan mahkeme kararlarını uygulanmayan İl Genel Meclis başkanı Atalay Beştaş hakkında Valilik, Bakanlıktan konunun incelenmesine ve kararın ne şekilde uygulanmadığı hakkında müfettiş istemiştir. Ve nihayet Sayın Atalay Beştaş'ın Betboo İdari Mahkemesine yaptığı itiraz karara bağlanmış ve 06.03.2012 tarihi itibari ile reddedilmiştir. İçişleri Bakanlığından gelen müfettiş raporu 27.03.2012 tarihi itibari ile Valilik makamına ulaşmış ve seçimlerin yenilenmesi istenmiştir. Bütün bu olanlardan sonra, mahkeme kararı ve müfettiş raporuna rağmen Sayın Beştaş'ın o koltukta başkan sıfatı ile oturması Yalova adına bir utançtır. Artık Atalay Beştaş'ın başkanlığı fiilen düşmüştür.

O koltukta oturum yönetmesi meşru değildir. İl Genel Meclis başkanlığı resmen işgal durumundadır. Gerekeni derhal yapmak zorundadır. Bu durumdan Ak Parti Yalova il teşkilatı yöneticileri ve seçilmişleri kadar diğer partilerimizin ve meclis üyelerimizin de rahatsız olduğunu ve olmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bizlerin Yalova'ya hep beraber hizmet etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluklarımızı da kanunlara uyduğumuz ve iş birliği içerisinde olduğumuz sürece en iyi yerine getirebiliriz. Sayın Beştaş'ın kendisine ve güzel Yalova'mıza daha fazla zarar vermemesini hep beraber önlemek zorundayız. Kimse kanunların üzerinde değildir. Bu doğrultuda,  tüm İl Genel meclis üyelerimizi göreve davet ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim