1 Haziran’da yapılan yerel seçimler sonrasında Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal ile birlikte basının karşısına geçen AKP İl Teşkilatında itiraz söylentilerine Milletvekili Temel Coşkun son noktayı koydu. Genel Merkezle yapılan görüşme neticesinde bu kararın alındığını belirten Milletvekili Coşkun, “Arka arkaya iki seçim yaşamak zor, teşkilatlarımız için de böyle.Ben AKP’nin tüm gönüllülerine tüm oy veren herkese teşekkür ediyorum, herkes elinden geleni yaptı.Yalova’nın verdiği bu karara ben de saygı duyuyorum.Biz milli iradeye saygılıyız.Halkımızın her verdiği karar demokrasinin kararıdır, buna saygı duyuyoruz.Yalova’yı daha fazla yormak istemiyoruz.Yalova halkı bizi gerçekten sevgi ve samimiyetle karşıladı” diye konuştu.

Seçim sonuçlarının kendilerini üzdüğünü ve böyle bir sonucu beklemediklerini belirten Coşkun, “Geldiğimiz noktada, bu sonuç tabii ki bizi üzmüştür, beklediğimiz bir netice değildi. Ama siyasette beraberlik yok, ya galip ya mağlup olursunuz. CHP’nin Yalova’da seçimi kazandığı ortada. Basında zaman zaman itiraz süreci geçiyor. Bu konu kapanmıştır. Yeni seçilen arkadaşımıza başarılar diliyoruz. Atacağı doğru adımlarda yanında oluruz. Biz teşkilat olarak daha çok çalışacağız.Hemen haziranın sonuna doğru cumhurbaşkanlığı seçimlerine başlayacağız.Yalova’da çatı tesis edildi mi konusuna gelince Yalova’da çatı matı söz konusu değil, ancak bazı şeyler de düşündürücü.Büyük çatının büyük mimarı 10 Ağustos’ta bu millete cumhurbaşkanı olarak hizmet edecek olan Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

Kullanılmayan azımsanamayacak derecede oy bulunduğunu belirten Coşkun “ Diğer bir nokta da  bir parti vardı, milliyetçi muhafazakar , vatan sevdalısı, eridi gitti. Bunlar düşündürücü, bunlar sadece yereldeki paslaşmalardır. Bunlar daha önce de denenen şeylerdir. Bunları o partideki arkadaşların da iyi değerlendirmesi gerekir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce’yi de hedef alan Coşkun, “Gerek CHP Belediye Başkanı, gerek onların bazen ağzından çıkanı kulağının duymadığı milletvekiline sesleniyorum. Bundan sonra atıp tutma devri bitmiştir, iktidar olmak sorumluluk ister.Bu güzel Yalovamıza hizmet etmek istiyorlarsa, Yalova’nın huzur kenti olmalı.Meydanlarda, otobüs üstlerinde ileri geri laflar yapmak, başbakanımıza kadar dil uzatmanın edep dışı olduğunu düşünüyorum.Sayın Kılıçdaroğlu’nu biz hiç ağzımıza aldık mı, biz siyaseti insanlarımızın ahlaki ölçüleriyle uyuşmayan tarzda yapmayız. İş zamanıdır, inşallah Yalovamız da bu tercihten gerekli hizmeti alır.Biz bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Koçal “Kazanan Yalova olsun”

Basın toplantısında söz alan AKP Yalova Belediye Başkan adayı  Yakup Koçal da demokrasinin toplumsal bir sorumluluk ve  kente hizmet etme noktasında farklı ekiplerin yarışı olduğunu belirterek, “Demokrasinin güzelliğini 1 Haziran’da bir kez daha yaşadık. Her şeyin Yalovamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Görevi alan arkadaşlara başarılar diliyoruz. Seçim öncesindeki gerginlikler seçim sonrasında hizmet noktasında bir engel teşkil etmezler. AKP olarak gerek 30 Mart öncesinde gerek 1 Haziran öncesinde sorumluluklarımızın bilincinde elimizden geleni yaptık, yaptığımızı düşünüyoruz. 30 Mart’ta bize oy veren vatandaşlarımızın hakkını bundan sonra da koruma bilinciyle süreci takip ettik.Nihayetinde 1 Haziran seçimlerinde toplumun yarısı bize yarısı Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek oldu. 228 oyla da seçimin galibi CHP oldu.Demokrasi böyle bir şey, önemli olan bu bilinç içerisinde Yalova’nın kazanmasını sağlamaktır.Umarım kazanan Yalova olsun, çünkü hepimiz bu şehirde yaşıyoruz . Elimizden gelen bilgi birikim tecrübe anlamında sorumluluk alan arkadaşlarımıza yardımcı olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.Vefa Salman’a başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Öztabak “Bizlere düşen milletin kararına saygı duymaktır"

Yalova ile birlikte 14 yerde yapılan seçim sonuçlarının ülkemize ve Yalova’ya hayırlı olması temennisinde bulunan AKP Yalova İl Başkanı Yusuf  Ziya Öztabak da konuşmasında Vefa Salman’a hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Pazar günü Türkiye’nin 14 bölgesiyle birlikte Yalovamız’da da Belediye Başkanlığı seçimi yapılmıştır. Öncelikle sonuçların ülkemize ve Yalovamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.Yalova seçimleri kendine özgü yerel koşullarında gerçekleşmiş ve bu seçimlerde hemşehrilerimiz iradelerini ortaya koymuşlardır. Yalovalılar, Belediye ve İl Genel Meclisi’nde AK Parti’yi tercih etmiştir. Belediye başkanlığında ise tercihini CHP’den yana kullanmıştır. Ortaya çıkan siyasi tablo, hem AK Parti hem de bizlere belediye başkanlığını kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’ne önemli sorumluluklar yüklemektedir.Bu vesileyle Yalova’da seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi adayı Sayın Vefa Salman’ı tebrik ediyor, Yalova’nın yararına olacak tüm iyi işlerde iktidar partisi olarak kendilerine destek olacağımızı ifade etmek istiyorum.Bizlere düşen milletin kararına saygı duymaktır. Zira biz, milletin iradesinin üzerinde bir kuvvet tanımayan  bir geleneğin mensuplarıyız. Elbette seçim sonuçları üzerinde gerekli değerlendirmelerde bulunacağız ve gereken dersleri çıkararak önümüzdeki seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanacağız. Bu seçimlerde büyük bir özveriyle çalışan ve bizlere destek olan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Merkez teşkilatımızdan mahalle teşkilatlarına kadar gayret gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte halkımızın haber alma hakkını temin etmek üzere gayret gösteren basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.Kampanya süresince bizlere kapılarını açan ve bizleri bağrına basan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim