2012 yılını dolu dolu geçirdiklerini söyleyen Dağ, “Çiftlikköy’de 2012 yılında dolu dolu bir çalışma yılı geçirdik. ‘Halka hizmet hakka hizmet’ felsefesini ön planda tuttuk. Diğer belediyelere göre bir adım öndeyiz. Alt yapısı ve üst yapısı ile her konuda vatandaşlarımızın isteklerine ve ihtiyaçlarına cevap verdik. 2013 yılında da aynı tempoyu fazlasıyla yapacağız. Borçlanmadan, satmadan projeleri hayata geçirmek bizim felsefemiz. 14 yıldır yürüttüğüm politikayı 15’inci yılda da sürdüreceğim” dedi.

Yıl içerisinde gerçekleştirilecek projeler arasında en önemlisinin engelliler için yapılacak olan çalışma olduğunu söyleyen Başkan Dağ, “2013 yılının en önemli projesi engellilerimiz için olacak. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın da desteği ile engellilerimiz ilçe sokaklarında rahat bir şekilde yürüyebilecek. Hayata geçirebilirsek bu en önemli projemiz olacak. Sahilde günübirlik tesisleri hayata geçireceğiz. Herkes ilçemizde rahatça çocuğunu alıp gezebilecek. Bizim için 2013 yılı çevre yılı olacak. Çevreye büyük önem vereceğiz. Ağaçlandırma ve yeşillendirme projeleri ile ilçemiz adeta bir botanik bahçesine dönecek” diye konuştu.

 Bir basın mensubunun DP kongresiyle ilgili düşüncelerini almak üzere yönelttiği soruya cevap veren   Başkan Dağ, şöyle konuştu:

 “Ben Yalova dışında olduğum için davetli olmama rağmen etkinliğe katılamadım. Ben demokrasilerde bir yerden müdahalenin yanlış olduğuna inanıyorum. Bence DP’nin içerisinde kalması gereken konudur. Olan hadiseler pek uygun görülecek şeyler değildir. Çok da abartılacak bir şey yok. Çünkü tüm siyasi partilerde bu tür kavgalar oluyor. Demek ki DP’de bir canlanma, bir hareketlenme var. Kavgadan bu ortaya çıkıyor”

 AKP İlçe Başkanı Süleyman Çelebi’nin ilçeye ikinci bir bankanın açılacağını açıklaması nedeniyle kendisine yönelttiği eleştirilere de değinen Başkan Dağ, “Ben Çelebi’nin açıklamalarını hiç dikkate almıyorum ama basın yazınca ben de okuyorum. Merak ediyorum; ilçe ve il yönetimi ile milletvekilleri bu açıklamalarını takdir mi ediyor yoksa eleştiriyor mu? Ben onun beyninin çok ufak olduğu kanısındayım. Bir açıklama yaparken önce araştırsın, atmasın. Elbette bir belediye başkanı ilçesinde yapılmak istenen bir hizmeti kamuoyuna deklare eder. Diğer ilçelerde devletin yapması gereken bir okulu veya başka bir projeyi belediye başkanının açıklamasını çıkıp neden eleştirmiyor? Daha düne kadar kendi teşkilatı en başarılı belediye Çiftlikköy Belediyesi dedi. Şimdi Çelebi’ye ne oldu? Metin Dağ’ı kullanarak medyatik olmak istiyor. Aynaya geçsin ve fotoğrafına baksın. Beni kullanmasın. Kendisi İlahiyat Fakültesi okumuş, camide imamlık yapmış. Bu ne biçim bir din adamı? Bence gitsin kendi işini yapsın. Hiçbir siyasi parti Çiftlikköy Belediye Başkanı ile ilgili ve yapılan çalışmalarla ilgili ağızlarına bir kelime alamazlar. Önce yapılanlara baksınlar. Ona göre eleştirsinler” dedi.

2013 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Dağ, “Sahil kesiminde dolgu çalışmalarımız devam ediyor. Gezi yolunun üçüncü aşamasını ihale edeceğiz. Kapalı bir spor salonuyla ilgili proje çalışmasını başlattık. Kendi yaramızı kendi merhemimizle tedavi edeceğiz. Beşyüzevler Mahallesi’ne bir kültür evi yapılması için çalışma yürütüyoruz. Orada ilk yatırım yılımız olacak. Muhtar evini de yapacağız. Minibüs güzergâhlarımızı asfaltlamayı düşünüyoruz. Bu yıl 20 bin metre parke yol yapacağız. Kazimiye Deresi’ni ıslah edeceğiz. Her mahalleye çocuk oyun parkları yapacağız. İki mahallemize Zabıta Evi yapacağız. Engellilerin Merkezi’ni de hayata geçirmek istiyoruz. Belediye otobüsleri filomuza 3 yeni otobüs katıyoruz. Sahil Mahallesi’nde denize yakın mesafede çelik bir çay bahçesi yapıyoruz. 3 tane daha yap-işlet-devret modeliyle ihale edeceğiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim