Çiftlikköy Belediye Meclisi Nisan ayı oturumlarını Belediye Başkanı Metin Dağ yönetiminde tamamlandı. Meclisin yapılan ilk oturumunda komisyon üyesi seçimleri yapıldı. Yapılan oylamalar sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na Hasan Özevin, Bülent Tarı, Savaş Dinçer, Şener Karakelle, Selami Doğancı; İmar Komisyonu’na ise Şener Karakelle, Hasan Özevin, Savaş Dinçer, Adil Yele ve Derya Yavuz seçildi. Belediye daimi encümen üyeliği seçimlerinde ise Derya Yavuz ve Bülent Tarı isimlerinde karar kılındı.

Kırım Türklerine Saygı

Toplantıda ayrıca Kırım Tatarlarının milli lideri olan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun adının Çiftlikköy’de bir parka ya da caddeye verilmesi de gündeme geldi. Belediye Başkanı Metin Dağ, Çiftlikköy’de çok sayıda Kırım Türkünün yaşadığını belirterek “İlçemizin kuruluşunda da Kırım Türkü kardeşlerimizin büyük payı var. Ayrıca biliyorsunuz yine Kırım’dan Chernomorsky ile kardeş şehir ilişkilerimiz var. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım halkının milli önderi. Kendisi Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu milletvekili. Bunun yanında 1998 yılında Kırım Tatarlarının barışcı mücadelesine katkısı nedeni ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Nansen Mülteci Ödülüne layık görülmüş önemli bir insan hakları savunucusu. Kendisinin ismini bu nedenlerle Çiftlikköy’de adına yakışır bir yere verilmesini teklif ettik” dedi. Teklif oybirliğiyle kabul edildi. Kırımoğlu’nun Taraftarium ismi yapılacak çalışma sonrası Çiftlikköy’de adına yakışır bir yere verilecek.

Faaliyet Raporu Onaylandı

Meclisin ilk gününde son olarak denetim ve faaliyet raporları okundu. Faaliyet raporu görüşmeleri esnasında Başkan Dağ, koltuğundan ayrılarak yerini Meclis Başkan Vekili Hasan Özevin’e bıraktı. Faaliyet raporu görüşmelerini Başkan Vekili Hasan Özevin yönetti. Rapor, okunmasının ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Dağ, raporla ilgili yaptığı konuşmada “Değerli bürokrat arkadaşlarımıza hazırladıkları ayrıntılı rapor için çok teşekkür ediyorum” dedi. Dağ, yatırımlar konusunda eleştiriler olabileceğini de ifade ederek şöyle konuştu:

“Eleştirilerin hepsini dikkate alıyoruz. Yatırım programımızdaki bir çok konu hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeler bugünden yarına bitecek işler değil. Sahil düzenleme ve dolgu projesiyle ilgili 7 sene onay bekledik. Şu anda bakanlıkta son rötuşları yapılıyor. Bayraktepe’deki projeyi bitirdik. Bugün ihaleye çıkıyoruz. Kanalizasyon ve altyapı konusunda bölgedeki en iyi durumda olan belediyelerden biriyiz. Ancak Çiftlikköy’ün son durumunu görüyorsunuz. Sürekli göç alıyoruz ve hemen her noktada yeni inşaatlar var. Bu nedenle yol ve altyapı gibi konularda bu gerçeği de göz önüne alarak hareket ediyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde elimizdeki projelere devam ediyoruz”

Toplantıda son olarak imar komisyonuna ait konular görüşülerek karara bağlandı.  

Editör: TE Bilişim