CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, Yabeltaş ve Hizmet A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel’in açıklamalarını eleştirerek, “Madem personel masraflarınız fazla, o zaman ne diye yönetime geldiğinizde şirketlerin yönetim kurulu üyesi sayılarını arttırdınız? Açıklasanıza isim isim kim ne kadar aylık para alıyor” ifadelerini kullandı. Gürel, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz gün Yabeltaş ve Hizmet AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel’in yaptığı basın toplantısıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Yalova Belediyesi Başkan Vekili Sayın Mustafa Tutuk’un Yabeltaş ve Hizmet A.Ş. yönetimiyle beraber yaptığı basın toplantısının “acıklı” olarak nitelendiren Gürel, belediye şirketlerinin tamamen kar etme mantığıyla kurulmadığına dikkati çekti.

SARAY HARCAMALARINA İTİBAR, YALOVA’YA TASARRUF

Şirketlerin çoğunun Sosyal Belediyecilik amacıyla belediyenin gerçekleştiremeyeceği işleri yapmaya yönelik kurgulandığına değinen Gürel, “Örneğin ‘Engelsiz Cafe Projesi.’ Burada nasıl öncelikle kara bakılır? Özel insanların aileleri olmadan da ayakta kalabilmeleri amacıyla eğitim aldıkları ve nitelikli personel çalıştırmayı gerektiren bir işletmede kar en son bakılacak şeydir. ‘Ne yapalım şimdi! Engelsiz Cafe fazla kar etsin diye caddeye bakan kısmını dükkâna çevirip Araplara mı kiralayalım?’ Örneğin ‘Yürüyen Köşk’. Yalova’nın en önemli markası. Ulusal ve uluslararası ziyaretçi çekme kabiliyetinden dolayı Yalova’nın en önemli ‘itibar noktasıdır.’ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya çevrecilik dersi verdiği bir emanettir. Burada nasıl sadece kar odaklı bir hizmet anlayışı olabilir? Siz 1150 odalı Saray yapıp günde yaklaşık 5 milyon TL. , yılda yaklaşık 2 milyar TL harcama yapacaksınız, bu şaşalı ve lüks giderleri eleştirdiğimizde ‘itibarda tasarruf olmaz’ diyeceksiniz, Yalova’nın itibarına gelince tasarruf yapmalıyız, kar etmeliyiz diye yakınacaksınız. ‘Sarayın harcamalarına gelince itibar, Yalova’nın itibarına gelince tasarruf. Ne güzel vallahi. Biz bu belediyeyi AKP yönetiminden seçimle aldık bunu kimse unutmasın” dedi.

‘BECEREMEYECEKSENİZ BIRAKIN GİDİN’

2019 yılının verilerinden ziyade, 2014 seçimlerinden bu şirketlerin CHP tarafından ne kadar borçla alındığına bakılması gerektiğini savunan Gürel, kendi dönemlerinde çalışanların maaşlarının zamanında ödendiğini söyledi. “Şimdi maaşları ödemekte zorlandıklarını söyleyenler yapamıyorlarsa bıraksınlar. Belediye Başkanımızın hukuken görevine yeniden döneceği tarihi beklemesinler ki, tekrar bizim yönetimimizde çalışan emekçiler maaşlarını eksiksiz ve zamanında almaya devam edebilsinler. Geçtiğimiz 6 yılda belediye meclisinde çoğunluk Ak Parti’deydi. Vefa Bey tek başına mı geçirdi o kararları meclisten. Siz neye oy verdiğinizi bilmiyor muydunuz? Bu belediye, sizin meclisteki sayısal çoğunluğunuz tarafından yönetildi ve o meclis kararlarının hepsinin altında sizin de imzanız var unutmayın. Açıkça söylesenize şirketlerden CHP’li gördüğünüz çalışanları atmak için kamuoyunda bir algı oluşturmaya çalışıyoruz diye. Ayrıca belediyede DİSK’e bağlı çalışanları Hak-İş’e geçmeye zorlamak için nasıl baskılar uyguladığınız, nasıl üstü kapalı tehditlerde bulunduğunuz da herkes tarafından duyuluyor merak etmeyin. Madem personel masraflarınız fazla, o zaman ne diye yönetime geldiğinizde şirketlerin yönetim kurulu üyesi sayılarını arttırdınız? Açıklasanıza isim isim kim ne kadar aylık para alıyor diye. Ama onlar alınca fazla harcama olmuyor değil mi? Bu konuda mevcuttaki yöneticilerin öğrenmeleri gereken şey belediyelerde her şeyin kar amaçlı yapılmadığıdır. Amaç sadece kar etmek olsa Yalova Belediyesi öncelikli sosyal amaçlı çalışmalar yapacak bu şirketleri kurmak yerine gider ‘Kimya Fabrikası’ açardı. Çok para kazanırdı. O yüzden bir konuda acıklı Türk filmleri havalı basın toplantısı yapmadan önce o konuyu her yönüyle değerlendirmeniz gerektiğini unutmayın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim