Çiçekçilik sektörünün önemli isimlerinden birisi durumundaki Selami Doğancı'yı öneren CHP bu isimin OSB üyeleri arasında yer almamasını ise, "Ak Parti grubunun amacının Çiçekçilik OSB’nin bir an önce kurulması için liyakatli ve bilgili kişileri seçmek değil 'Her yerde bizim adamımız olsun' mantığıyla hareket etmek olduğunu gördük" sözleri ile eleştirdi. 

Çiftlikköy Belediye Meclisi toplantısında Süs Bitkileri İhtisas OSB’ye verilecek meclis üyelerinin tamamının Ak Parti'den çıkmasına CHP kanadı tepki gösterdi. CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı nedim Güler konuyla ilgili bir açıklama yaparak Ak Parti'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Konusunda liyakatli olan isimlerin mecliste yer alması gerekirken bunun göz önünde bulundurulmadan partizanca hareket edildiğini vurgulayan Güler, "Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin AKP grubu son aldığı kararla amaçlarının ilçeye ekonomik katkı yapacak yatırımları kazandırmak değil, tüm köşe başlarını tutarak belediyeyi ‘çiftlik’ haline getirmek olduğunu kanıtlamıştır.

AKP’nin çoğunluğu oluşturduğu Çiftlikköy Belediye Meclisi, Aralık ayında skandal olarak nitelendirebilecek partizanca bir karara imza attı. Meclis oturumunun son gündem maddesi olarak sadece Çiftlikköy’ün değil Yalova’nın da ekonomisine yön verecek hayati önemdeki Süs Bitkileri İhtisas OSB’ye verilecek meclis üyeleri görüşüldü.

3 asil ve 3 yedek üyeden oluşacak üyeler için Ak Parti grubu Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın dışında iki meclis üyesini daha asil üye olarak önerdi. CHP grubu olarak ise ilimizin önde gelen süs bitkisi yetiştiricilerinden olan, Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği’nin başkanlığını yıllarca yapmış, Yalova’da bu alanda organize sanayi bölgesi kurulması için en başından bu yana uğraş vermiş, OSB müteşebbis heyetlerinde yıllarca görev yapmış, tabiri yerindeyse Türkiye’de ilk olacak bu OSB için ömrünü adamış belediye meclis üyemiz Selami Doğancı’yı aday gösterdik. Diğer iki üyenin ise meclis çoğunluğuna ve teamüllere göre belediye başkanı ve Ak Parti grubundan konuya vakıf bir meclis üyesinin olmasını bekledik.

Ancak yapılan gizli oylama sonuçları ortaya çıkınca AKP grubunun amacının Çiçekçilik OSB’nin bir an önce kurulması için liyakatli ve bilgili kişileri seçmek değil 'Her yerde bizim adamımız olsun' mantığıyla hareket etmek olduğunu gördük ve aslında çok da şaşırmadık. Neticede Yalova’da çiçekçilik OSB denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Selami Doğancı yerine hayatlarında çiçek bile yetiştirdikleri şüpheli olan, OSB kanunu, kuruluşu vs gibi konularda bilgilerini hiç bilmediğimiz, deyim yerindeyse konuya ‘Fransız’ AKP’den iki meclis üyesi komisyona seçildi.

Alınan bu karar hiçbir şekilde etik olmadığı gibi ne akla ne de mantığa uygundur. AKP grubu, yatırımı kolaylaştıracak bir karara imza atma şansı varken bunu elinin tersiyle itmiş, partizanca bir karara imza atmıştır. Çiftlikköy’ün geleceği konusunda doğru bir karar alma tercihleri varken tamamen siyasi davranan AKP’li meclis üyeleri de yaptıklarının şık olmadığını anlamış olacaklar ki “Ne yapalım, grup kararı var” diyerek kendilerini savunmuşlardır.

Bu da yetmezmiş gibi partimize ve meclis üyelerimize karşı alaycı, saldırgan tavırlarda bulunmayı huy edinmiş AKP’nin grup başkanı çıkan kararla ilgili yine grubumuza kışkırtıcı sözler sarfederek aldıkları kararın üzerine tüy dikmiştir. Kendisini buradan bir kez daha uyarıyorum. Bundan böyle partimiz ve meclis üyelerimize karşı söylediği her sözün takipçisi olacağız ve hak ettiği en güzel cevapları vereceğiz." dedi.
Editör: TE Bilişim