CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin seçim ofisi açılışına katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Burada halka hitap eden Tekin bir ülkenin yöneticilerinin aldatıldığı ortamda o ülkenin bağımsızlığının tehlike altında olduğunu söyledi. Tekin açıklamasında, "Bu ülkeyi yönetenlerin kendi ifadelerine baktığınızda Türkiye'nin yönetilemediğini bir yönetim zafiyeti içerisinde olduğunu hatta ehliyetini kaybetmiş bir iktidarla karşı karşıyayız.  İki gün önce eski başbakanın bir televizyon konuşmasında özellikle geçmiş dönemlerde kurulan kumpaslarla ilgili CHP'nin mücadelesinde CHP'nin eski genel başkanını çok ağır bir şekilde eleştiren eski başbakanın ifadelerini hepiniz gördünüz. 'Biz aldatılmışız. Biz yanıltılmışız. Biz kandırılmışız' dedi. Bir ülkede bir Başbakan, bir Cumhurbaşkanı ülkeyi yöneten insanlar  rahatlıkla kandırılabilecek bir duruma elmişlerse o ülkenin bağımsızlığı her zaman tehlikededir." dedi. 

"Açıklamazsan biz açıklarız"

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da seslenen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Davutoğlu'na da bir şey hatırlatmak istiyorum. 2010 yılında sıfır politika dedikleri hatta AKP yöneticilerini  ekranlara çıktıklarında küresel dünyanın bir parçası olduk dedikleri dönemde CHP olarak bütün kaygılarımızı o dönem ifade ettik. Yetmedi Ortadoğu coğrafyasının tamamına CHP ana muhalefeti olarak tamamıyla görüşmeler yaptık.  Bu görüşmelerin tamamı rapor haline getirildi. Eski Dışişleri Bakanı, bugünkü Başbakanına gönderildi. Davutoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum.  CHP'nin size gönderdiği raporların tamamını kamuoyu ile paylaşın CHP'nin öngörülerinin ne kadar yüksek olduğunu bunlarında dış politika da ne kadar çapsız olduğunu hep beraber görmüş olacağız. Onlar açıklamasalar bile önümüzdeki günlerde CHP olarak biz bu raporları kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Ardından CHP Yalova Mlletvekili Muharrem İnce'nin seçim irtibat ofisinin açılışını gerçekleştiren Gürsel Tekin'e Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.

Editör: TE Bilişim