Belediye Meclisi’nde açılış ve yoklama sonrası görüşülen 2. madde ile 2013 yılı kesin mizanı oybirliğiyle kabul edildi. Kesin mizanla ilgili olarak yapılan komisyon incelemesinde gelir gerçekleşme oranının yüzde 90,8, gider gerçekleşme oranının ise yüzde 91,97 olduğuna yer verildi. 


Gündemin 3.maddesinde İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. 4.maddede ise geçtiğimiz ay imar komisyonuna havale edilen konularla ilgili komisyon kararları ele alınarak meclis tarafından değerlendirildi. Komisyona giren konular arasında yer alan Vildan Karabulut’un Sahil Mahallesi’ndeki 980 m2’lik arsasıyla ilgili talep hakkında Başkan Silpagar’a kamulaştırma için yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Silpagar, burasını kamusal alan olarak belediyeye kazandırmak istediklerini, bu amaçla vatandaşla görüşerek uzlaşmaya gitmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kentsel dönüşümün Çiftlikköy’de iptal edilerek yapılacak bir çalışma ile Sahil Mahallesi’ni de kapsayacak şekilde kapsamının genişletilmesiyle ilgili olarak ise meclis oybirliğiyle karar verdi.

Çiftlikköy Şak Şak Mevkii’ndeki Otomobil ve Küçük Sanayi Alanı olarak geçen arazinin sanayi alanına çevrilmesiyle ilgili talep konusunda komisyon raporu doğrultusunda plan tadilatı yapılarak askıya çıkarılması oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 5.maddesinde geçici abonelerin tarifesi görüşüldü. Oybirliğiyle alınan kararla metreküp başına ücretin geçici aboneler için 2 TL’ye çıkarılması kabul edildi. Geçici aboneler için fark normal mesken abonelerine göre 15 kuruş daha fazla oldu.

Gündemin 6.maddesiyle su borçlularına bir defaya mahsus olarak 12 aya kadar taksitlendirme yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Günü geçen borçlarla ilgili olarak gecikme faizi uygulanarak taksitlendirme yapılmasıyla abonelerin borçlu olsalar dahi sularının açık kalmasının sağlanacağı belirtildi.

Gündemin 7.maddesiyle Kapalı Pazaryeri’nde kurulan Sosyete Pazarı’nın kooperatife tahsis edilen pazarın süresi ve tezgah başına alınacak ücret belirlendi. Başkan Silpagar’ın önerisiyle 42 bin lira olan ücret 110 bin liraya çıkarılırken, bu sürenin ise bir yıllığına yani 15 Mayıs 2015’e kadar olmasına karar verildi. Meclis, Haziran ayı gündemiyle ilgili ikinci oturumunu 5 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirecek. 

Editör: TE Bilişim