Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Nur Koçak, yapımı planlanan 400 yataklı hastane için yeni açıklamalarda bulundu. Bu konun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten İl Başkanı Koçak, “Bugün müjde müjde diye açıklama yapıp vatandaşlarımıza mesaj gönderen AKP’nin eski İl Başkanı şimdinin Belediye Başkan Adayı bu tarz yalan beyanları daha önce 5 kez verdi. O nedenle bu konun sonuna kadar takipçisi olacağız ve hastane yapılana kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

“4 Yıldır Hayal Tüccarlığı Yaptılar”

“2014 yılı yerel seçimlerinde Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın söylediği hizmete yönelik birçok konuda dönemin Başbakanı Yalova’ya gelerek bunları vaat olarak halkımıza sundu” diyen CHP İl Başkanı Nur Koçak; “Bunlardan bir tanesi de 400 yataklı hastaneydi. 2014 yılından bugüne kadar bu konuda Yalova Belediyesi üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmesine rağmen iktidar tarafından tek bir çivi dahi çakılmadığı gibi, sadece ve sadece seçim dönemlerinde yapıyoruz, ediyoruz, başlıyoruz gibi söylemler üreterek halka hayal tüccarlığı yapmaktan başka bir şey yapılmadı. Geriye dönüp baktığımızda bu söylemleri eski İl Başkanı şimdinin Belediye Başkan Adayı şahsın tam 5 kez yaptığını, halkı bu şekilde aldatan beyanatlar verdiğini görüyoruz” dedi.

“Biz Sorgulayana Kadar Aklınız Neredeydi”

Bu seçim döneminde de aynı söylemin devam etmesine izin vermemek adına geçtiğimiz aylarda bir beyanat vererek süreci sorgulamak ve işi takip etmek istediklerini belirten İl Başkanı Koçak; “Halkımız ile bir araya geldiklerinde vatandaşlarımız 400 yataklı hastaneyi sorguladığında Belediye engelliyor diyerek kendi acizliklerini örtme gayreti içerisinde olduklarını gördük. O zaman biz de dedik ki; Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Belediye Meclisi ve Yalova Belediyesi üzerine düşen görevini yaptı siz 4 yıldır neyi bekliyorsunuz da gereğini yapmadınız? Müjde, hastane tamam diye beyanat vererek seçime yönelik Yalova halkını yönlendireceğini zanneden Öztabak’a diyoruz ki; Yalova'mıza yapılacak her hizmet ve yatırım bizi mutlu eder ve biz de bunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

“Vatandaşın Böyle Söylemlere Karnı Tok”

İhale süreci görmezden geliniyor diyerek sözlerini sürdüren CHP İl Başkanı Koçak ; “Şu var ki halen ayaklar yere basmıyor ve hayal satmaya çalışıyorlar. Mesajlar, açıklamalar ihalesi oldu diye. Bu da çok güzel bir gelişme ama insanları aldatmaya çalışmayın. İhale sonrası için bir yasal süreç var. İhaleye katılan birden fazla firma var. Dolayısıyla herhangi bir itiraz yaşandığında bu sürecin uzayacak olacağını acaba eski İl Başkanı şimdinin AK Partili Yalova Belediye Başkan Adayı bilmiyor mu? Yoksa biliyor da zaten yapamayacağız seçim dönemini atlatana kadar seçime yönelik bir manipülasyon yapar Yalova halkını bir kez daha oyalar ve 31 Mart yerel seçimleri için oya tahvil ederiz diye mi düşünüyor. Vatandaşın artık böyle söylemlere karnı tok. 4 yıldır bu tür beyanatlarla Yalovayı oyalayan Yusuf Ziya Öztabak’a Yalova halkı önümüzdeki günlerde Pinokyo yakıştırması yaparsa şaşırmamak gerekir. Tekrar söylüyorum verdiğiniz sözü yerine getirene kadar bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın " dedi.

Editör: TE Bilişim