CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce TBMM kürsüsünden AKP'yi ve hükümeti yine topa tuttu. İlk kez Yalova'da söylediği "Yüzsüzlüğün boyutu, yolsuzluğun boyutunu aştı" sözleri ile hükümete yüklenen İnce, "Savcıya ihbar gidiyor, arama kararı çıkıyor; jandarma arama kararını yerine getirmiyor. Yani burası hukuk devleti mi dağ başı mı? Nasıl bu karar yerine gelmiyor?" dedi.

Yolsuzluk operasyonu sonrasında AKP'nin polis ve yargıda yaptığı tasfiyelerden de söz eden İnce, "Emniyet müdürünü değiştirebilirsiniz, daire başkanlarını değiştirebilirsiniz, duyuyoruz HSYK'yı değiştireceksiniz, yine duyuyoruz Danıştayı değiştireceksiniz. Peki, Danıştayı, HSYK'yı değiştirdiğiniz zaman 2010'da referandum öncesinde söylediklerinizden utanmayacak mısınız hiç? Yani biz sizi uyardığımızda onlar sizin aklınıza gelmeyecek mi? Bundan hiç utanmayacak mısınız? Öz hakiki Danıştay, öz hakiki HSYK da yapsanız çözüm değildir. Çözüm yargı bağımsızlığıdır, çözüm evrensel hukukun uygulanmasıdır, çözüm HSYK'nın özgürleşmesidir. Orada bakan ve müsteşar durduğu sürece hiçbir zaman çözüm olmayacaktır. Türkiye, iki haftadır yolsuzluğu konuşuyor. Hesap vermiyorsunuz, tam tersine bir de hesap soruyorsunuz. Yani yüzsüzlüğün boyutu, yolsuzluğun boyutunu aşmıştır. Onun için hesap vermesi gerekenler, hesap sorar hâle geldi.

'Türkiye ekonomisi zarar ediyor' diyorsunuz. Sözlere bakın. İçişleri memuru, pardon az önce İçişleri Bakanı oldu '104 milyar dolar' diyor, Başbakan, '120 milyar dolar' diyor, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı, '49 milyar dolar' diyor. Hangisi doğru ?
120 mi doğru, 104 mü doğru, 49 mu doğru? Yine yolsuzluk miktarı da 87 milyar Euro. Yani bir konuştuklarınıza bakın, bir de yolsuzluk miktarına bakın. Hani ekonomide istikrar vardı? Hani büyük ülkeydik; hani dünyanın 17'nci büyük ekonomisiydik? Yani iki dakikada bir büyük ekonomiyi, bir savcı mı bu hâle getirdi? Sayenizde Türkiye'de artık ayakkabı kutuları bile dört saat gözaltına alınabiliyor" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim