Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Güneyköy'deki hafriyat alanı ile ilgili olarak AK Partili belediye meclis üyesi Ahmet Özsümer'in, "Konuyu hukuka taşırım" sözlerine cevap verdi. Salman, Özsümer'in geçmişte yaşananlarla ilgili intikam duygularıyla hareket ettiğini dile getirerek, "Kamuoyunu çarpıtma" dedi. 
AK Partili belediye meclis üyesi Ahmet Özsümer geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Güneyköy'de yapılmak istenen hafriyat döküm alanı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve konuya itiraz ettiğini söylemişti. Özsümer itirazının dikkate alınmaması durumunda konuyu hukuka taşıyacağını da dile getirmişti. Bu açıklamalara Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'dan cevap geldi. Salman kamuoyunun çarpıtılmak istendiğini vurgulayarak, "Ahmet Özsümer'in bu konuda çok uçta tepki gösterdiğini düşünüyorum. Aslında işin gerçeğini o da biliyor. Orası sanki çöplüğe dönüştürülecekmiş, çöplük olacakmış gibi bir algısı oluşturmaya çalışıyor. Orasının kendi köyü olduğu şemsiyesinin altına sığınmaya çalışıyor ama bu doğru değil. Yalova'nın çöp dökme alanı bellidir. Birinci lot dolmak üzeredir. 2. lotun ihalesi yapılmıştır. Çöpü başka yere de dökemezsiniz. Ama kendi dönemlerindeki bazı hata ve eksiklikleri bu arkadaşlarımız ne yazık ki unutmuş durumda. Hafriyat dökülecek olan alanla ilgili şu anda her hangi bir fikir yürütmek, şu yapılıyor demek doğru değildir. Bu uzun bir süreç. Şu anda sadece gerekli izinlerin ve görüşmelerin yapılması için belediye meclisi riyaset makamına yetki vermiştir. Orman Müdürlüğü ile görüşülecek. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüşülecek. Bunlardan olur alındıktan sonra tekrar Belediye Meclisi'ne gelip bu işin belediye tarafından mı yoksa özel bir firma tarafından mı yapılacağına meclis karar verecek. Ahmet Özsümer'e hafriyat alanına çöp dökülmesinin mümkün olamayacağını hatırlatmak isterim. Bunu kendisi benden çok daha iyi biliyor. Ama geçmişten kalan bir takım hesaplaşmalarla Kendi içlerindeki pazarlıklarla bunu yeni bir şeymiş gibi gündeme sokup ısıtmak da son derece yanlıştır. Kamuoyunu çarpıtmaktır. Siyasi yol arkadaşlıkları birliktelikleri olan insanlar yönelik, 'Ben ona güvenmiyorum' yönündeki açıklamaları doğru bulmuyorum. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Aynı grup toplantısında aynı siyasi partide siyaset yapacaksınız, imar konusunda eğitim almış ve İmar Komisyon Başkanlığı yapan bir insana güvenmiyorsanız bu konuyu kendi içinizde tartışıp değerlendirmeniz daha doğrudur. Bunu basın kanalıyla konuşmak kamuoyunun kafasını karıştırmaktan başka bir şey değildir. Bu tartışmalar sonrasında Güneyköylüler hemen bana gelip Güneyköy'e çöp mü dökülecek diye sormaya başladılar. Bu da bana komik geldi. Kaldı ki bu kısa vadede çözülecek bir durum da değildir. Mevzuat ülkede çok ağır yürüyor. Sonucunu daha benim dahi bilmediğim bir konuda bu şekilde zamansız söylemde bulunmak toplumu yanlış yönlendirmek, kamuoyunda ve Güneyköy'de yaşayanlarda infial uyandırmak son derece yanlıştır. Eğer ortada bir yanlış varsa bundan dönülür. Ama ortaya bir fikir atarken olmaz derken bunun bana alternatifini de sunmalılar. Her şeye karşı durmak, istemeyiz demekle iş bitmez. Bu sadece kolaycılıktır. Bu sadece ön plana çıkma dürtüsü" dedi. 
"İntikam duygusu ile hareket etmek doğru değil"
Ahmet Özsümer'in geçmişe dayalı intikam duyguları ile hareket ettiğini de dile getiren Salman konuşmasını şu sözlerle tamamladı, "Hafriyat döküm alanı Yalova'da ciddi bir sorundur. İnşaat sektörü devam edecektir. Bu hafriyat bir yere dökülmelidir. Kötü örnek, örnek değildir. Elimizdeki imkanı en doğru biçimde, en gerçekçi yaklaşımla kullanmak zorundayız. Bu kenti yöneten her yöneticinin görevidir. Sadece Belediye başkanının görevi değil. Sonuçta burada 31 meclis üyesi var. Onlarda sağduyulu, akıllı, mantıklı olmak zorunda. Sorunun parçası değil, çözümün bir parçası olmak durumundalar. Ama kafasının arkasında başka amaçlar olanlar için bu geçerli değil. Yalova adına hata yapmamak benim birinci görevim. Açık ve net söyleyeyim. Ben Yalova için ne yapıyorsam aşk ile yapıyorum. Yanlışım varsa konu zaten belediye meclisine geliyor meclis benim hatamı düzeltsin. Ben bundan büyük onur duyarım. Yeter ki bu kent zarar görmesin. Yalova daha yaşanabilir, daha modern, daha çağdaş, daha Dünya kenti olsun. Türkiye'de coğrafyası, konumu, doğası, tarihi mirasıyla zaten Dünyada ki cennet burası. Bizimde görevimiz burasını kollamak. Ama bir takım fantezilerle, çıkar ilişkileriyle, geçmişte yaşananlarla ilgili intikam duygularıyla hareket edersek doğruyu bulamayız. Siyaset benim için her zaman araçtır"  
Editör: TE Bilişim