Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel’in başkanlığında Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Gebze Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Esat Ural ve Yürütme Kurulu Üyesi Seda Tellibayraktar’dan oluşan heyet, sırasıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “24-26 Ekim 2014’de Yalova’da gerçekleştirdiğimiz 6. Türkiye Kent Konseyleri Buluşması’nda, partilerimizin özellikle yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarının ziyaret edilmesi ve kent konseyleri ile ilgili olarak siyasi partilerin bilgilendirilmesi ve kent konseylerinin sorunlarının aktarılması ile ilgili bir karar alınmıştı. Biz de bu çerçevede Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu olarak Ankara’ya bir çalışma ziyareti yaptık” dedi.

Ziyaretlerin oldukça yararlı ve verimli geçtiğini ifade eden Soygüzel, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Abdülhamit Gül ile yaptığımız görüşmede, bazı belediye başkanlarımızın halen kent konseylerini kurmak ve desteklemek konusunda çekingen davrandığını ifade ettik. Kent Konseyi Yönetmeliği ile ilgili değişiklik tekliflerini kendisine ilettik ve uygulamadaki sorunlar hakkında bilgi verdik. Oldukça yararlı bir görüşme oldu. Sayın Gül, siyasi irade olarak kent konseylerini önemsediklerini ve kent konseylerinin güçlendirilmesi için gereken adımların atılacağını ifade etti” dedi.

Daha sonra CHP ve MHP Genel Merkezi’ne geçen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyeleri, burada da CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ile görüştü. Hasan Soygüzel, “CHP ve MHP’de de oldukça verimli görüşmelerimiz oldu. Değerli Genel Başkan Yardımcıları ile kent konseylerinin sorunları ve yerel düzeyde yapılması gereken konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

Heyet üyeleri, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler’in kötü hava koşullarından dolayı Ankara’ya gelememesi nedeniyle kendisiyle yüz yüze görüşemedi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, “Maalesef Sayın Özsökmenler kar nedeniyle Ankara’ya ulaşamadı. Kendisiyle telefonda bir görüşme yaptık ve diğer Genel Başkan Yardımcıları ile konuştuğumuz hususları onunla da paylaşarak, gerekli dokümanları gönderdik.” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim