CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 günde 49 miting düzenleyecek. Bu kapsamda miting maratonunun startını dün Balıkesir ve Çanakkale'de düzenlediği mitinglerle veren Kılıçdaroğlu bu kapsamda bugün Yalova'ya gelecek. Saat 13:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan mitinge genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri ve çok sayıda milletvekili de katılacak. Miting öncesinde partisinin belediye başkan adaylarını tek tek tanıtacak olan Kılıçdaroğlu daha sonra halka hitap edecek. Kılıçdaroğlu yarında Eskişehir'de düzenlenecek olan mitinge katılacak.

“Partimizin Yalova’ya verdiği önemi gösteriyor”

CHP’nin bütün kurmaylarının birbiri ardına gelmesinin CHP’nin Yalova’yı kazanmayı ne kadar çok arzu ettiğini gözler önüne serdiğine dikkat çeken Başkan Adayı Salman, “Yalova Türkiye’nin coğrafi olarak en küçük illerinden biri. Nüfus bakımından da bu böyle. Buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’nin önde gelen tüm isimleri tek tek Yalova’ya gelerek seçim çalışmalarımıza destek veriyor. Bu da partimizin Yalova’ya ve bize verdiği önemi gösterir. Tabi ki bunda Grup Başkanvekilimiz ve Milletvekilimiz olan Sayın Muharrem İnce’nin de parti içindeki gücü ve etkisi çok büyük. Davet edildiğinde her davete koşan Sayın Vekilimiz, çalışma arkadaşlarını Yalova’ya davet ettiğinde hiçbiri onu kırmadılar ve ilk fırsatta bize destek olmak için Yalova’ya geldiler” dedi.

Salman Eskişehir’i örnek alacaklarını söyledi

Seçimi kazandıktan sonra Eskişehir’i kendilerine örnek alacaklarının altını çizen Başkan Adayı Salman, “Eskişehir’de yıllardır Sayın Büyükerşen muhalefet partili olmasına rağmen büyük başarılara imza atıyor. Eskişehir’i bir dünya kenti haline getirdi. Bizde Yalova’da Yalova Belediyesi’ni aldıktan sonra büyük projelere imza atacağız. Bunun için iktidar partisine mensup olmak şart değil. Hatırlarsanız 2009’da Demokrat Parti’den aday olan Koçal, o zaman kendisi Eskişehir’i örnek gösterip, ‘AKP’nin alternatifi benim’ diyerek insanlardan oy istiyordu. O başaramadı diye bu başarılamaz demek değildir. Örneği işte; Eskişehir. Sadece yürekten istemek, doğru projeler, doğru bir ekip ve en önemlisi de Yalova’yı gerçekten sevmek gerek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim