Yalova Belediyesi eski Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Yakup Koçal düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda Türkiye ve Yalova kamuoyunda günlerce tartışılan yemek faturaları konusunda açıklamalarda bulunan Koçal, bu faturaların yolsuzlukmuş gibi aktarılmasının kul hakkına girdiğini söyledi. Koçal konuşmasında, "Bir insan defalarca ben çok dürüstüm derse onun altında bir şey ararsınız. Psikolojik bir tavırdır bu. Vefa Salman seçim boyunca kul hakkı dedi durdur. Bunu defalarca söylemeye gerek yok. Zira bu böyle olmalı zaten. Meğer ki derdi koltuğa oturur oturmaz kul hakkı yemekmiş. En büyük kul hakkı insana iftira atmaktır. O da kul hakkıdır. 2 haftadır bu arkadaş kampanya da yaptıkları gibi karalama ve iftiralarına devam ediyor. 2 haftada en bariz kul hakkını nasıl yiyeceğini gösteren bir insanın Allah korusun 5 yıl bu ilde yöneticilik yaparsa bunun nelere mal olacağını daha şimdiden kestirmek mümkün değildir" dedi. 

"Pilav Üstü Kavurma Değil, Pilav Üstü Tavuk"

Bahsedilen faturalarda protokol yemeklerinin de bulunduğuna ve bu yemeklerden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da yediğinde dikkat çeken Koçal, "Yemekler dediler durdular. Biz toplantılarla ilgili iddia ile bir şeyi söyledik, halen de söylemeye devam ediyoruz. Bu yemekler Belediyenin istişare, bilgilendirme ve protokol toplantılarında yenilen yemeklerdir. Bizi suçlamaya çalıştıkları Pilav Üstü Kavurma konusu gerçi o da Pilav üstü tavuk ama neyse. Biz bu toplantıları her yıl yaptık, bu yılda yaptık. Ama bu toplantılar Sonbahardan seçim sürecine kadar 53 toplantı yaptık. Yaklaşık 15 bin kişiyi ağırlamışız. Bu toplantıların en son yapılanı ise 10 Şubat tarihindedir. Biz seçim kampanyamıza ise 15 Şubat tarihinden itibaren başladık. 15 Şubattan sonrada yemek işi yaptık ama onların parası Ak Parti tarafından ödendi. Son toplantısı 10 Şubatta yapılan o söz konusu toplantılarda bizi hep Ak Parti dile getirilmiyor diye eleştirildik. Ben orada belediyenin çalışmalarının anlatıldığını parti toplantısı olmadığını defalarca söyledim. Şimdi çıkıp da bunu halka sanki biz seçim çalışmamızda bu yemekleri yemişiz gibi anlatmak en basit tabirle kul hakkıdır. Bahsettikleri rakamlar içinde Protokol yemekleri de var. Muharrem İnce ve ortağı da bu yemeklerden yediler. Bakanların geldiği yemekler, yabancı ülkelerden gelen heyetler, yine STK'lar adına düzenlenen etkinlikler hep bu kapsamdadır. Rize'nin Kurtuluşu nedeniyle düzenlenen o toplantıda Muharrem İnce ve ekibi de vardı. Hatta horon bile oynadılar. Buda o kamuoyuna yolsuzlukmuş algısı oluşturmak için sundukları faturalarda yer alıyor. Bunları hukuksuzlukmuş gibi sunmak kul hakkı olduğu kadar ahlaksızlıktır. Bir yerde bir yanlışlık varsa hukuka, teftişe yansıtırsın. Usul budur. Ama dertleri bu değil. Onlar 2-3 hafta koltukta oturup faturadan polemik ve karalama yapmaya çalışmaktır. Bu bir karalama ve iftira operasyonudur" diye konuştu.

"Dinçer İlhan 5 bin 400 TL Maaş Alıyor"


Kendi döneminde maaş alan personel hakkında sanki hukuksuzluk varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışan Vefa Salman'ın belediye başkan yardımcısı yaptığı eski Zabıta Müdürü Dinçer İlhan'a 5 bin 400 TL maaş vermeye başladığını vurgulayan Yalova Belediyesi eski Başkanı Yakup Koçal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

"Bunun ötesinde yapılan başka terbiyesizlikleri daha var. Bazı arkadaşların maaşlarını gündeme getirdiler. Zambak sistemini anlayamadıklarını, ufuk yoksunu olduklarını dile getirmiştim. O sistemin performans ölçümünde ayda bin 500 TL'ye kadar ilave ücret verilebilir. 5 bin değil belediyede daha fazla maaş alanlar da var. Yasaldır bu. neden sadece 10-15 kişiyi ön plana çıkartıyorsunuz. Cengiz dereli devlet memurudur. 5 bin TL maaş alıyor demiş. Peki bu yasal değil de neden 15 Nisan tarihinde Cengiz Dereli'ye bu maaşı ödedin. Doğru olmayan bir şeyi yapmamak lazım değil mi. Peki şu anda Belediye Başkan Yardımcısı olan Dinçer İlhan'da 5 bin 400 TL maaş alıyor. Birini sunuyorsun da şu anda belediye de 6 bin TL alanları neden açıklamıyorsun. Yanlış olduğunu iddia ettiğin şeyi neden yapıyorsun. Dertleri toplumsal barışı yıkmaktan başka bir şey değildir.
Yalova Belediyesinin bisikletlerini ortaya attılar. Organik Ulaşım Projesi çerçevesinde binin üzerinde bisikleti başarılı olan öğrencilere ve vatandaşlara dağıttık. Sanki bu bisikletleri seçim rüşvet olarak dağıtmışız gibi bir algı ile anlattılar. Bu ahlaksızlıktır. Ne vicdanen, ne de hukuken rahatsız değiliz. Seçim yenilenirse seçimi alacağız ve bu istişare toplantılarına devam edeceğiz"

Editör: TE Bilişim