İl Genel Meclisi ocak ayı oturumları Cuma günü gerçekleştirilen son oturumla sona erdi. Meclis 2017 yılının ilk ayının son oturumunda 2 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.
İl Genel Meclisi ocak ayı oturumlarının son gününde ilk olarak, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesi ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20. maddesi gereğince, il genel meclisi ihtisas komisyonu raporlarının isteyenlere ücret mukabilinde verilebilmesi için İl Genel Meclisinin 06/01/2016 tarih ve 7 sayılı kararı ile 2016 yılında uygulanmak üzere belirlenen ücret tarifesinin 2017 yılına göre güncellenmesi teklifi hakkında tüm İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi konusunu görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu tarifenin 2017 yılında A 4 boyutundaki belgeler için 1 Lira 10 kuruş olarak uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.
İl Genel Meclisi ocak ayı oturumlarında ikinci gündem maddesi olarak İl Özel İdaresi tarafından yaptırılıp, işletmesi muhtarlıklara devredilen ve enerji sarfiyatı yüksek olan sondaj, terfi, kanalizasyon ve sulama tesislerinin  kesintisiz ve yenilenebilir enerji sistemine kavuşturulabilmesi için güneş panellerinin kurulmasının yanı sıra mahsuplaşma ve hibe yoluyla kaynak temin edilmesine imkan tanınması amacıyla İdare tarafından yapılan çalışmanın değerlendirilmesi teklifi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Araştırma ve Geliştirme Komisyonunca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi konusunu görüştü . Konu ile ilgili Meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Meclis Başkanı Yaşar Demirel, söz konusu panellerin kurulması için yer arayışlarının devam ettiğini ve rüzgar santralleri için de bir çalışma hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi. Yapılan görüşmeler sonucunda Meclis komisyon raporu doğrultusunda yapılan çalışmalarda gelinen son noktanın tekrar gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi için komisyonlara ek süre verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Editör: TE Bilişim