Soysal yaptığı açıklamada “ 35 yıldan bu yana Yalova’da yaşayan, Yalova’ya katma değer katmak için siyasi olsun, sivil toplum olsun çeşitli mecralarda emek sarfeden, kendisini Yalova Aşığı olarak tanımlayan, çoğunuzun da bu faaliyetler esnasında bilvesile tanıdığı bir kardeşinizim” diyerek görüşlerini şöyle dile getirdi.

“Yalova'ya katma değer katmak dedim ya, ben bunu mikro ölçekte bir Yalova markası oluşturarak ticari alanda yaptığıma inanıyorum. Hem ticari faaliyetlerimi sürdürdüğüm ama aynı zamanda Yalova'dan alarak değil, Yalova’ya da bir şeyler katacak şekilde oluşturduğum şirketim METMA Elektronik ve tescilli Markamız MEMAX ile bugün 81 ilimizde,1100 bayii ile bir Yalova Markası olarak hizmet vermektedir. Bu sadece tabiri caizse;"Çorbada bir tuz”dur. İşte bugün ben de Yalova'da varım diyen, benim de çorbada bir tuzum olsun diyen bir kardeşiniz olarak sürekli büyüyen ve bölgesindeki projelerle daha da önemli bir kavşak haline gelen Yalova'mızda Siyaset üstü bir vizyon’la hizmet edebileceğim bir mecra olan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği için aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım.

Şehirlerimizin, gelişimine ve değişimine öncülük etmeyi amaçlayan bu kurumun, her türlü şahsi hesap ve şahsi görüşün üzerinde herkesi kapsayan ve bünyesine dâhil eden bir yapıda olması hasebiyle tüm siyasi ve dünyevi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, aktif hale getirilmesi için elimizden gelen en üst düzey çabayı göstermemiz gerektiği kanaatindeyim.

Bu vesileyle 29 Eylül Günü yapılacak olan Yalova Kent Konseyi Genel Kurulu'nda tüm siyasi temsilcilerden, tüm sivil toplum temsilcilerinden, tüm kurum temsilcilerinden ve tüm katılımcılardan destek talep ediyorum. Şimdiden oluşacak yeni yönetimin de şehrimize yeni bir soluk kazandırmasını ve de hayırlı işlere vesile olmasını temenni ediyor, tüm hemşerilerime saygılar sunuyorum."

Editör: TE Bilişim