Yalova’da görev yapan basın mensupları MHP Yalova İl Teşkilatının Lova Otel’de gerçekleştirdiği iftar yemeğinde bir araya geldiler. MHP Yalova Milletvekili adayları tarafından karşılanan basın mensupları ardından iftar yemeğinin düzenlendiği salona geçtiler. İftar öncesinde kürsüye gelen MHP Yalova İl Başkanı Mehmet Necati Vural ve milletvekili adayları birer konuşma gerçekleştirdiler. İlk konuşmayı MHP İl Başkanı Mehmet Necati Vural yaptı. Vural, "Basın mensupları demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Basın mensupları bir nevi kamu görevi yapıyorlar. 24 Haziran seçimlerine bilindiği gibi kısa bir zaman kaldı. Biz, MHP olarak, sahaya seçim kararı alınmadan önce inmiştik. Vatandaşların sorunlarını yerinde öğrenmek için köyleri, kamu kuruluşlarını ve muhtarlıkları 5 ay öncesinden ziyarete başladık. Şuan tüm köy, belde, ilçe ve ilde, seçim beyannamemizi anlatmaya çalışıyoruz. Yalova'nın MHP vekiline ihtiyacı var. Yalova'dan Ankara'ya vekil veya vekiller göndermek istiyoruz" diye konuştu.

“Milletimiz cevabını sandıkta verecek”

Ardından 3. Sıra Milletvekili Adayı Mete Örnek, duygu ve düşüncelerini basın mensupları ile paylaştı. Yalova'nın sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Örnek, "İlk günden beri, kol kola, el ele ve birlik ve beraberlik halinde Yalova'mızın her karışını sıkılmadık el bırakmayacak şekilde geziyoruz. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin bizlere verdiği bu kutlu görevi elimizden geldiği şekilde yapmaya çalışıyoruz. 24 Haziran'da milletimiz sandıkta en güzel cevabı verecektir. MHP'nin üstleneceği önemli görevler var. Seçim sürecinde gezdiğimiz her yerde tüm vatandaşlarımızın büyük bir ilgisiyle karşılaşıyoruz. Yalova şu ana kadar hak ettiği şekilde temsil edilmedi. 4 yıllık süre içerisinde sadece 2 kere kürsüye çıkmış vekillerimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de yemin etme töreniydi. Yalova'nın meselelerini çok iyi biliyoruz. Örneğin, Yalova Üniversitesi bildiğiniz gibi kuruluş aşamasından bugüne kadar bir mesafe kaydedemedi. Üniversitelerin kentlerin gelişmesinde önemli bir unsurdur. Kendi uzmanlık alanlarımdan biri olan, Yalova'nın en önemli sorunlarından birisi de kentsel dönüşümdür. 1999 depreminden sonra gerekli adımlar Yalova'da atılmadı. Bu konuda gerekli adımların atılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerine yer verdi.

“MHP’ye büyük bir teveccüh var”

Örnek'in konuşmasının ardından 2. Sıra Milletvekili Adayı Ali Oğuz Berberoğlu da şu şekilde konuştu: "Başbuğumuz Alparslan Türkeş Türk'ün hiçbir zaman üşenmeyeceğini, tembellikten uzak olduğunu her fırsatta bildirmiştir. Bizde vatanımızı milletimizi en muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Yalova'da bugüne kadar seçilen milletvekillerinden Yalova'nın geleceğiyle alakalı yapılan hiçbir çalışmaya şahit olamadık. İşsizlik, trafik, imar sorunları, çarpık yapılaşma, sosyal hayat yetersizliği ve benzeri birçok sorun çözüm beklemektedir. Kalıcı çözümler bulamazsak, Yalova 10 yıl sonra yaşanmaz hale gelecektir. Partimize gösterilen teveccüh inşallah sandıklara yansıyacak, Yalova ve Türkiye genelinde çok yüksek bir oy oranıyla mecliste güçlü bir yapıya ulaşarak geleceğimizi şekillendireceğiz."

“Ezberleri bozacağım”

MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Topçular da, önemli konulara değindi. Milletvekili seçildiği zaman meclis kürsüsünde milletvekili yeminini ezbere okuyacağını belirten Topçular, "4 yıl ocak başkanlığı ve 20 yıldır da il başkanlığı görevini yaptım. Bu süreç içinde herkesin bir emeği var. Küsenin de gidenin de, kalanın da. Buralara kadar geldik. Giden deyince yanlış anlaşılmasın. Bizden giden yok. Siyasi yürüdüğümüz yolda dinlenenler var. Gidenlerin sayısı belli. Onlar da ipsiz sapsız işlerle uğraşıyorlar. Dün kendilerinin yüzde 20 oy aldığını zannedenler, 24 Haziran'da görecekler ki, MHP olmadan bir hiç olduklarını görecekler. Buna hepimiz şahit olacağız. Ben milletvekili adayıyım. Yemini öğrendim. Kimse merak etmesin. O kürsüde yemini ezbere okuyacağım. Bugüne kadar meclise gönderilen vekillerin yapmadığı şeylerin hepsini yapacağım. Diyorlar ya biz 3-0 yaparız. O, 3-0 yaparız diyenlere söylüyorum; madem 3-0 yapacaksınız, 3. sıraya da kendinizi yazın da görelim. Bugüne kadar vekil olmamasına rağmen meclise en çok Yalova'nın sıkıntıları ile ilgili önerge veren parti, MHP'dir. Boy boy afişler asıyorlar. Tek dertleri Türkiye'ymiş. Tek dertleri Selahattin Demirtaş. Tek dertleri Türkiye olanlar, benim evladıma kurşun atanları; onların temsilcilerini ziyaretle Türkiye sevdası olmaz. Cumhur ittifakı dedik, ittifaka sahip olan, sadık olan parti biz olduk" dedi.

MHP'nin oyunun kimseye gitmeyeceğini söyleyen Topçular, "Herkes bir şey söylüyor. Onun oyu ona gider, şöyle olur böyle olur diye. Bizim oyumuz kimseye gitmez. Biz seçmenleri geziyoruz. 5 aydır geziyoruz. Henüz kimse sokağa inmemişken, sokak sokak gezdik. Vatandaş bize, 'Devlet Bahçeli'ye vefa borcumuz var. 4 oyumuz da MHP'ye' diyorlar. Bazı seçmenler de, 'Bahçeli'ye vefa borcumuz var. 2 oyumuz MHP'nin, 2 oyumuz da AK Parti'nin' dediler. Bu seçmen kaymasını, MHP'ye olan bu gönül bağını kimse artık engelleyemez. Yalova'da yüksekten atanlar, 3-0 diyenler hatta şaşırıp da olmayan 4'ü söyleyenler; 14 tane belediyeyi alacağız diyenler. Kimin alıp alamayacağını göreceğiz. Yalova'ya hizmet nasıl getirilmiş görecekler. Yalovalı nasıl olunurmuş, sorunlar meclise nasıl taşınırmış, o kürsüde nasıl konuşulduğunu da herkes görecek" dedi.

Yalova Üniversitesi'ndeki rektör değişikliği ile de konuşan Topçular, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kime hayırlı olsun diye gidip elini sıktıksa 6 ay sonra adam yok oluyor gidiyor. Sabah uyanıyoruz bir bakıyoruz; rektör gitmiş. İnşallah yeni gelen rektör kalıcı olur. Ancak, rektöre yeniden seslenmek istiyorum. Sayın Rektör başarılı olmak istiyorsa, Yalova halkıyla bütünleşmesi gerekiyor. Yalova'nın üniversitesi olduğunu unutmaması gerekiyor. Yalova halkının 7 bin tane toplayıp getirmiş olduğu imzayı yok sayamaz. Başarılı olması için o ters laleyi değiştirip, Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ünü logo haline getirmesi gerek. Bu Yalova'nın genel istediğidir."

Editör: TE Bilişim