MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, gazetemizi ziyaret etti. Topçular MHP'ye olan teveccühün her geçen gün arttığını dile getirdi.
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular'ı gelişinde gazetemiz imtiyaz sahibi Hayri Tezcan karşıladı. Kongre sonrasında oluşan yeni yönetime başarılar dileyen Tezcan ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Ardından parti çalışmaları hakkında bilgiler veren MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 200 kişilik katılımın Ağustos sonuna kadar 500'e çıkacağını dile getirdi. Halkın her kesiminden partiye büyük bir teveccüh olduğunun altını çizen Topçular, bunda partinin ülkenin hayati konularında takındığı belirleyici tutumun rol oynadığını söyledi.
Konuşmasında AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ı da eleştiren Topçular, " Vekil sayısı 600 oldu. Yalova’da vekil sayısı 2’den 3’e çıktı. Daha seçim yok bir şey yok hemen vatandaş atladı, 3-0 olacak dedi. Yalova il olalı kaç yıl oldu, ilçe konumundan sıyrılabilmiş mi? Bir üniversite kuruldu, emsallerinde 50 bin öğrenci var bizde 13 bin. Yalova’daki AK Parti’nin başarısı. 3-0 yapacağız diyorlar da hangi başarılarına göre 3-0 yapacaklar? Üniversitenin logosunu değiştirdiler. Bir yol çalışması yapıyorlar. Kaç ay oldu tamamlanmıyor. Her seçimde Yalova AKP’den bir vekil gönderdi meclise, CHP’den de bir vekil gönderdi. Yahu Allah rızası için söyleyin ki bir tanesi milletvekilliğini Yalova’yı temsil noktasında yerine getirebildi mi mecliste. Bir tanesinde yok, eser yok. Neye göre 3-0 olacak?. Tıp Fakültesi istedik. 500 bin nüfusu ortaya attılar. Meclise de önerge verdik. Bizim insanlarımız da insan gibi yaşasın dedik. Yalova Üniversitesi’nde bu fakülte olsun dedik. 200 binlik kentlerde var bizde niye yok. Demek ki milletvekilleri bizi temsil etmede yetersiz. Kentin nüfusu 600 bin olacakmış. Bununla ilgili altyapımız var mı? Yok. Şu anki nüfusu kaldıramıyoruz. Bu AKP’nin başarısını saymakla bitmez. Çok hızlı oldukları dönemde bile 2 vekil çıkaramadılar. Şimdi başarısızlıklarla dolu AKP, 3-0 yapacakmış. Yanılıyorlar. Farkında değiller. Sana niye 3-0 versin bu millet? Artık makarnaya pilava kimse oy vermez oldu. 2019 yılı sürprizlerle dolu. 2019’un kilit partisiyiz" dedi.
"Logo değişmeli"
Yalova Üniversitesi'nin logosunun da bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirten Topçular, "Yalova Üniversitesi'nin logosunu değiştirenlerin hepsi bugün FETÖ operasyonlarından içeriye alındılar. Yeni rektör halk isterse üniversite logosunu değiştirirz diyor. Halk zaten istiyor. STK'lar istiyor. Daha neyi bekliyorsunuz. Artık bu logo Yürüyen Köşk'le değiştirilmelidir" diye konuştu.
Yalova Üniversitesinin de bir an önce hak ettiği yere gelmesi gerektiğini vurgulayan Topçular, "Yalova Üniversitesinde öğrenci sayısı az. Bunun nedeni tercih edilmemesi. Yalova'da ki öğrenciler bile Yalova Üniversitesi'ni tercih etmiyorlar" dedi.


 

Editör: TE Bilişim