AK Parti ve CHP arasında söz düellosu sürüyor. Son açıklama CHP kanadından geldi. CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, AK Parti Yalova İl Başkanı'na, "AK Parti muhalefeti sindirme gayreti içerisinde" sözleriyle yüklendi.
CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Tehditlere pabuç bırakmayacağız" demişti. Bu açıklamaya AK Parti kanadından cevap gecikmedi. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, "Paniklemeyin" diye karşılık verdi. Söz düellosunda CHP kanadı tartışmayı uzatma kararlılığında olduğunu yeni bir cevap vererek gösterdi. CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel AK Parti'nin muhalefeti sindirme çabası içerisinde olduğunu dile getirdi. Özel açıklamasında şu sözlere yer verdi, "Geçtiğimiz hafta için de yerel basınımıza yaptığım açıklamada AKP Genel Başkanınız Erdoğan’ın Genel Başkanımız üzerinde oluşturmaya çalıştıkları yeni kumpaslar üzerine  'Tehditlere papuç bırakmayacağız ' başlığında açıklamada bulunmuştum. Bu açıklamam üzerine AKP İl Başkanı  Sn. Öztabak asıl siz paniklemiş olacaksınız ki, basın açıklaması yapmaya gerek görmüş ve açıklamanızda beni panik ve suçluluk psikolojisi için de olduğumu belirtmişsiniz. Sn. Öztabak rahatsızlığınızın hat safhada olduğu anlaşılıyor. Ancak hatırlatırım ki; yazımı tekrar okursanız o satırlar için de küfür ve hakaret içeren bir kelime yoktur. Bizim siyaset terbiyemiz bu türlü beyanlara kapalıdır. Zik-zak siyasetini hele hiç bilmeyiz. Milletimiz sandıkta size iktidar, bize de iktidarı denetleme yani muhalefet etme görevini vermiştir. Neden söylemlerimizden, açıklamalarımızdan bu kadar rahatsız oldunuz? Muhalefeti sindirme gayretleri için de olan sizler değil misiniz? Kumpas kurma yollarını eski yol arkadaşlarınızdan iyi öğrendiğinizi de anlıyoruz. Milletvekillerini tutuklu olarak yargılamak sizce ahlakimidir? Önce kanıtları toplar, belgeler ve sonra mahkeme önüne çıkarırsınız. İnsanların üzerine suç inşa edip tutuklatmak hangi rejimlerde olur? Ortak hareket ettiğiniz FETÖ terör örgütüyle ordumuzun güzide subaylarını Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) adıyla toplatıp, Genel Kurmayın kozmik odalarına kadar girerek sırlarımızı dış mihraklara çaldıranlar kim yada kimlerdir? Habur sınır kapılarında 7 dakikada PKK’lıları yargılayıp içeriye salıverenler kimlerdi? Örgüt başı Öcalan’ın sıkılmasın diye odasını konfor düzeni sağlayan yanına arkadaşlarını koyan kimlerdir? Doğu ve Güney Doğu illerimizde görev yapan Valilerimize emir verip terör örgütü mensuplarına dokundurtmayıp bölgede gizlice tüneller kazılmasına seyirci kalanlar kimlerdir? Bütün bu olanlara karşın yapılan yanlışları söyleyen bizler şimdi panik için de olacağız öyle mi? Ülkemizin tüm stratejik kurumlarını ele geçiren FETÖ mensuplarına karşı biz mi panik içindeyiz yoksa sizler mi?

Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diyen Bülent Arınç’ın, 16 Temmuz sabahı uyandığında, “çeteyi yeni anladım” demesine şaşırmayıp, Türkiye’nin akciğerlerini söken bu cinayet örgütünün kim olduğunun yeni farkına varıp panikleyen, suçluluk psikolojisi yaşayan sizler misiniz? Yoksa biz miyiz Sn. Öztabak?
Cemaat devleti ele geçirdi” iddialarına, Hüseyin Çelik’in “buna kargalar bile güler” dediğini; Balyoz Darbe Planı sahte, 2007 yılında piyasaya sürülmüş bir fontla yazılmış denildiğinde Sadullah Ergin’in Adalet Bakanı sıfatıyla “bunlar PR çalışması” nitelemesi yaptığını unuttunuz mu?  Sn.Öztabak; Sizce Yalova ve Türkiye’de FETÖ terör örgütünün üzerine yeterince gidiliyor mu? Paniklenmeniz ve suçluluk psikoloji yaşamanız normaldir. Normal olmayan da bütün bunlar yaşanmamış gibi hareket edenler olsa gerek .  FETÖ’nün Yalova versiyonuna gelirsek ortaya çok şeylerin döküleceğini biliyor olmalısınız.  Demeçlerinizde Metal yorgunluğunu ağır biçimde ve hat safhada sizin yaşamakta olduğunuzu anlıyoruz.  Konuyu madem açtık ,Tüm ülkede Yalova’nın FETÖ örgütlenmesinde önemli bir nokta olduğunu bilmeyen yoktur. Bunların başında da Gülerce’ler gelmektedir. Halen Yalova’da yaşayan Sn.Gülerce hocamızın Yalova’daki FETÖ yapılanmasının ayıklanmasında şimdiye kadar ne rol üstlenmiştir? Yurtlarında ve Dershanelerinde yetiştirdikleri FETÖ yanlıları için şimdiye kadar bir işlem yapılmışmıdır? Sadece Emniyetin ve de Savcılarımızın yapacağı çalışmalarla mı bunların ortaya dökülmesini beklemektesiniz? Bütün bu ayıklanmaların yapılmasını sizin Yalova kamuoyu ile paylaşmanız gerekmez miydi? Bu sizi mi daha çok rahatsız eder yoksa bizi mi?  Son söz olarak iktidarın oluşturduğu taraflı yargıya güvenmediğimizi belirtmek isterim. Başta da belirttiğim gibi insanların yargısız infaz edilmesine karşıyız. KHK ler ile gelecekleriyle oynanmasına karşıyız. Delilleri toplar ve o zaman yargı önüne çağırır hesap sorarsınız. Adalet bu şekilde işler. Yalova Üniversitesi kuruluşunda çalışan Sn.Rektörün durumunu açıklamaya gerek yok herhalde. Sadece  demeç vermek uğruna bizimle polemik yaratmak istiyorsanız bu konuları ortaya dökmekle bence bir mahsuru yoktur.Söylenecek, yazılacak çok şeylerimiz var.  Dinlemek ve muhalefetin de fikrini almak gibi bir kültür eksikliği yaşadığınız için bunları sizlerin değil halkımızın bilmesinin daha anlamlı olacağına inanıyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilişim