AKP Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi aday adaylarını Yalova Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törenle tanıttı. 112 Belediye Meclisi ve 18 il Genel Meclisi olmak üzere toplam 130 aday adayının katıldığı toplantının açılış konuşmasını ise AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan yaptı. Pehlivan seçimde alacaklarını iddia ettikleri %60'lık oy oranını eleştirenlere, oran artışı ile cevap verdi. Pehlivan, "Sayın Başkan Adayımız koçal burada. Bir kez daha ifade ediyorum. Ak Partinin oyu Yalova’da %55’tir. Yakup Koçal’ın da kemikleşmiş oy oranı %15’tir. Şimdi ikisini topladığımızda partimizin oy oranı %70’tir” dedi.

"Bizim Kaybetme, Muhalefetin Kazanma Kaygısı Yok"

Son yıllarda ki en rahat seçimlerini geçireceklerini de dile getiren Pehlivan, "Bizim hedefimiz liyakatli insanları halkımızın önüne çıkartmak. Yalova artık bunu özledi. Bugüne kadar hep seçim kaygısı ile listeler yapıldı. Ama bu seçimlerde Ak Parti kaybetme kaygısı yaşamadan liste yapacak. Bu seçim muhalefet açısından da en rahat seçimlerden birisi olacak zira onlarında kazanma kaygısı yok. Tabi bunun bize getirdiği yükler de var. Halkımız bu dönemde bizde çok daha fazla hizmet bekliyor" diye konuştu.

"Hepimiz Yakup Koçal'ız"

Muhalefetin aday belirleme sürecinde beklenti içine girdiği kavga hayallerinin suya düştüğünü vurgulayan Pehlivan, "Muhalefet partileri artık kendi derdine yansın. Onlar kendi içlerindeki kavgalarla uğraşsınlar. Ak Parti'deki kavga hayalleri suya düştü. Adayımızı belirledi. Bundan sonra bu partideki herkes Yakup Koçal'dır. Bu anlayışla yollara düşecek ve kendimizi anlatacağız. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adaylarımızı da en kısa sürede belirleyeceğiz. Hedefimiz 14 belediyenin tamamına Ak Parti bayrağını çekmektir" şeklinde konuştu.

"Polemik Yok Projeler Var"

AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan'ın ardından kürsüye gelen Yalova Belediye Başkanı ve AKP Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal ise seçim süresince hiçbir polemiğe girmeyeceklerini söyledi. Koçal, "Yalova'da bu dönem farklı bir seçim yaşayacağız. Unutulmamalıdır ki seçim halka güven vererek kazanılır. Kimsenin oyu cebimizde garanti değil. Bu da Türkiye'de demokrasinin ne derece yerleştiğinin ispatıdır. Bu halk görüşünü sandıkta ortaya koyuyor. Biz kendimizi hizmetlerimizle ve projelerimizle halkımıza doğru ve yeterli biçimde anlatır halkın karşısına ideoloji ve polemiklerle çıkmazsak istediğimiz şekilde sandıktan zaferle çıkarız. Yalova'nın çok ciddi bir avantajı var artık. Oda arkamızda iktidar desteğinin olmasıdır. Bunun ne derece önemli olduğunu geçtiğimiz gün imzalanan ve 35 dönümlük kent meydanı ile 80 milyon TL'lik spor yatırımlarını içeren projelerin imza töreninde net gördük. Siz ne kadar proje üretirseniz üretin eğer arkanızda iktidar desteği yoksa bu projeleri hayata geçiremiyorsunuz. Bizim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan onayını aldığımız daha bir çok projemiz var. Biz bu projelerle halkımızın karşısına çıkacağız. Muhalefet bu projeleri duydukça çamurlaşıp, çirkinleşecek ama biz kimseyle polemiğe girmeyecek ve sadece projelerimizi anlatacağız. Yani bu seçimlerde polemikler değil projeler konuşulacak" dedi.

"Belediye Meclisinde 25 üye çıkartı, İl Genel Meclisinde 5-0 Yaparız"

İl Genel ve Belediye Meclisinde çıkartabilecek Meclis üyelerinin hesaplarını da yaptıklarını vurgulayan Koçal “ CHP’nin oy oranı Yalova’da şu an için %23 görülüyor. Eğer bu oranı %20’ye düşürebilirsek o zaman İl Genel Meclisinde 5-0 yapabiliriz. Belediye Meclisinde de en az 25 meclis üyesi çıkartabiliriz” dedi.

"Objektif ve Şeffaf Kriterler Olmalı"

Belediye Meclis üyesi listesine müdahale etmeyeceğini belirten Koçal “ İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi'ne aday gösterilecek olan arkadaşlarımız objektif ve şeffaf kriterlerle belirlenmelidir. Eğer bu yapılmazsa listeye giremeyen arkadaşlarımız listelerin duygusal ya da kişisel inisiyatiflerle yapıldığını düşünürler. Kırgınlığın önüne geçmenin tek yolu da kriterlerin şeffaf olmasıdır. Ben bir şeyi açık yüreklilikle ifade ediyorum ki şu benim arkadaşımdır, şu yeğenimdir gibi yaklaşımlarla belediye meclis üyesi listesine isim yazdırmayacağım. Ben kimin olacağından çok, kimlerin olmaması gerektiğine müdahale ederim. Çünkü bu seçimlerde bir sinerji yaratmamız gerek.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye ve İl Genel Meclisi aday adayı tanıtım toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
Editör: TE Bilişim