Cumartesi günü gerçekleşecek CHP 10. Olağan İl Kongresi öncesinde aday olacağı bilinen Ertan Şener resmi açıklamasını yaparak, İl Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 14.00’te Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılacak 10’ncu olağan kongresine sayılı günler kala Ertan Şener başkanlığa adaylığını açıkladı. Şener; “Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyıp Türkiye’yi tek adamlık çukuruna düşmekten kurtarıp parlamenter sistemi yeniden hayata geçireceğiz” dedi. Yıllardır partisinin her kademesinde görev yaptığını hatırlatan Şener, “Partimin bana verdiği görevleri her zaman özveriyle yerine getirmeye çalıştım. Aldığım tüm görevi de başarıyla yerine getirdim. Örgütümüzün bana olan güvenine yakışır şekilde hareket edip bu güveni hiçbir zaman boşa çıkartmadım. 2019 hem Yalova hem de ülkemiz için önemli bir dönüm noktası. Örgütümüz bu süreçte benden yine önemli bir görev üstlenmemi istedi ve ben de bu doğrultu da İl Başkanlığı’na aday olmaya karar verdim. Şimdiye kadar üstlendiğim tüm görevleri tabi ki tek başıma başarmadım. Yanımda hep özveriyle çalışan yönetimler ve arkamızda büyük örgütümüz vardı. Yeni yönetimimizle örgütümüzden aldığımız güç ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni Yalova’da da Türkiye genelinde de iktidara taşıyacağız. Önümüzde hem yerel ve genel seçimler var. Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Zorlu bir süreç bizleri bekliyor. Neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Azimliyiz kararlıyız inançlıyız. Üstleneceğimiz tarihi sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak çok çalışacağız. Yalova halkının sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz. 16 yıldır iktidarda olan AKP’nin Yalova’ya ne verdiği ne vermediği ortada. Yalovalılar'ın sorunlarını çözmediler,çözmeyecekler. Kötü yönetimleriyle ülkemize yarattıkları sorunları hep beraber yaşıyoruz. Çözümün adresi belli; Çözüm CHP” dedi.

2009’da CHP’nin Yalova Belediye Başkanlığı adaylığını üstlenen 2014 seçimlerinde İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen Ertan Şener, Cumhuriyet Halk Partisi’nde daha önce de çeşitli dönemlerde İl ve İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu. Şener Merkez İlçe Başkanlığı’nı 10 Aralık’ta yapılan kongrede Tamer Sönmez'e devretmişti.   

Editör: TE Bilişim