“S” plaka ile taşımacılık yapan servisçiler il merkezi ve ilçelerde taşıma yetkisi olan araçların anlaşılamamasından dert yanarak bu konuda bir düzenlemeye gidilmesini istiyorlardı. Ancak sorun bir türlü aşılamıyordu. Bu kapsamda Yalova Servis Taşımacıları Odası Başkanı Oktay Tunç konuyu AK Parti Yalova 1. Sıra milletvekili adayı Ahmet Büyükgümüş’e taşıdı. Oda başkanı Arif Oktay Tunç’la birlikte ilgili vali yardımcısına giden Büyükgümüş sorunu ve sorunun çözümünün aciliyetini anlattı. Yapılan görüş alışverişinde plaka değişikliği ile sorunun çözümleneceğine karar verildi. Ardından toplanan Trafik Komisyonu ise servisçilere, “P” Plaka verilmesini ve ilçeler ile il merkezinde çalışacak olan araçların rakam aralıklarının da belirlenmesini karara bağladı. Bu kararla ilçelerden, “P” plaka alan araçlar il merkezinde çalışamayacak. Her plaka kendi ticaret alanının dışında ticari faaliyet gösteremeyecek. Öte yandan il merkezi ve her ilçenin araçlarına belirlenecek bir renkte kuşak atılarak görsel olarak da tanınmaları sağlanacak. Bu düzenleme ise servis araçları arasındaki karmaşa ortadan kaldırılmış olacak.

Müjdeyi Büyükgümüş verdi

Atatürk Stadyumu karşısındaki Eski SSK Hastanesi alanında toplanan servisçilere, “P” Plaka müjdesini ise AK Parti Yalova 1. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Büyükgümüş verdi. Burada esnaflara hitap eden Büyükgümüş, “Servisçilerimizin iş hayatı ile ilgili yaşadıkları bir takım sorunlar bize iletildi. Bunların bir kısmı Ankara’da takip ve yasal düzenlemeler gerektiriyor. Bununla ilgili 24 Haziran’da milletimizden yetkiyi aldıktan sonra var gücümüzle çalışacağız. Ama bazı konular Yalova’da bürokrasiyi harekete geçirerek, konunun taraflarıyla görüşerek ve bir uzlaşı sağlayarak çözülebilir. Plakalardaki seri numaralarındaki değişiklikte bunlardan birisiydi. Konuyla ilgili hızlı bir çalışma yürüttük. Bu çalışmada konunun bütün taraflarının da bunu istediğini fark ettik. Birkaç küçük dokunuşla bu sorunu çözdük. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ardından söz alan Yalova Servis Taşımacıları Odası Başkanı Arif Oktay Tunç ise AK Parti Yalova 1. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Büyükgümüş’e teşekkür etti.  

Editör: TE Bilişim