CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce “Koçal sayesinde tek taşla iki kuş vuracağız” dedi. AKP eski millletvekili İlhan Evcin ise değerlendirmesinde “Koçal, aklanmadan Ak Partili olmuş. Yargı süreci beklenmeliydi" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a “Kendisi artık AK Yakup'tur" ifadeleri ile değerlendirdi.

Koçal'ın kuzeni olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, "Aklanmak için Akp tercih etmiştir Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın AK Parti'ye geçmesini, Koçal'ın kuzeni olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, "Aklanmak için Ak Parti'yi tercih etmiştir. Kendisi artık AK Yakup'tur" ifadeleri ile değerlendirdi. 

DP'den Belediye Başkanı seçildikten sonra partisinden istifa eden Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın AKP’ye geçmesi tepkiyle karşılandı.

AKP Yalova eski Milletvekili İlhan Evcin, Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın AK Parti'ye geçmesinin nedenlerinden birinin yargı süreci olduğunu öne sürdü. Evcin, "Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal hakkında açılmış davalar devam ediyor. Koçal, aklanmadan Ak Partili olmuş. Yargı süreci beklenmeliydi" dedi. 

İnce’den Sert Değerlendirme

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Belediye Başkanı Koçal'ın AKP'ye geçmesi üzerine "Yapılacak olan yerel seçimlerde CHP, tek taşla iki kuş birden vurmuş olacak" dedi. Yalova'da omurgasız yapılan siyasetin son örneklerinin görüldüğünü söyleyen İnce, Koçal'ın, Akp karşıtı söylemiyle 2009 seçimlerini kazandığını belirterek "2014 seçimlerinde Yalovalılar, hem AKP'ye hem de Koçal'a ders vereceklerine olan inancım tamdır" dedi. 
Okuyan “Ak Yakup”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, kuzeni olan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın 2009 Seçimlerinde, Yalovalılara olan vaadinin "AKP iktidara gelmesin. Oylarınızı bu nedenle bana verin " olduğunu hatırlatarak" AKP'nin tek alternatifi olduğunu söyleyen Yakup Koçal, binlerce Yalovalıyı aldatmıştır. Yalovalı bunun hesabını elbette sorar. Koçal, aklanmak için Ak Parti'yi tercih etmiştir. Kendisi artık AK Yakup'tur" dedi.
Editör: TE Bilişim