Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel'e cevap vererek, "Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da, biz de verdiğimiz sözleri tutarız" dedi. 
Ak Parti Yalova İl Başkanı ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman arasında başlayan söz düellosuna son olarak CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel'de dahil olmuş ve dönemin Başbakanı sıfatıyla Yalova'yı ziyaret ederek sözler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmişti. "Siz önce verdiğiniz sözleri tutun" diyen Özel'e cevap Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'tan geldi. Öztabak verilen sözlerin tutulmamasının söz konusu dahi olamayacağını dile getirerek, "Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözlerin en somut örneğinin  ülkedeki insanların %52'sinin, inandığı, 15 yıldır test ettiği, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğuna inandığı Ak Parti'ye, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza verdiği destektir. Cumhurbaşkanımız bir söz verirse bunu bizzat takip eder. Gecikmeler elbette olabilir. İmar planlarını mahkemeye götürüp biz mi bozdurduk. Birileri de bu süreçte gecikmelere neden olabiliyor. Dolayısıyla verilen sözler ihtiyaç olduğu, Yalova halkı bunu hak ettiği için verilmiştir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Milletvekilimiz Fikri Demirel bu konuda yoğun bir mesai de harcıyor. Biz de il teşkilatı olarak onun yardımcısıyız.  Verilen sözler en kısa sürede yerine gelecektir" dedi. 
"1 Kere Görüşmekle olysaydı.."
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP kanadının açıklamalarına da göndermelerde bulunan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Köprülü Kavşak Projesi, yapılacak olan 400 yataklı Devlet Hastanesi projesi hükümetin projeleridir. Her ne kadar birileri, 'Ağacı kesmesem yapılmazdı', 'Sağlık Bakanı ile görüştüm hastane yapılacak' dese de bunlar komik açıklamalardır. Ben hastane ile ilgili olarak Sağlık Bakanı ile 6 sefer görüştüm. Milletvekilimiz defalarca görüştü.  Bu yatırımlar bir görüşmeyle olacak işler değil. Zaten bu ilin milletvekili var. Fikri Demirel takip ederse, teşkilatlar destek verirse olur. Bunun başka yolu da yoktur. Yalova'mızın ihtiyaçlarını tespit ederiz. Herkesle bir araya geliriz. Milletvekilimizde bunun Ankara ayağını takip eder ve sonuçlandırır. Bizim Yalova'nın ihtiyacı olan ve sonuçlandıramayacağımız hiç bir şey olmayacak. Ama herkes de bize yardımcı olsun. Ben Yalova'da çok şey yapılmasını istiyorum. Bunu Belediye yapsın, merkezi hükümet yapsın fark etmez. Yeter ki yapılsın. Merkezi hükümet Ak Parti olduğuna göre yatırımları biz takip etmekle yükümlüyüz. Belediyede bu noktada önümüzü açmakla yükümlüdür. Yerelde belediye başkanı yapmakla yükümlüdür. Bizde önünü açmakla yükümlüyüz. Eğer o bir şey yapmak isterken Ak Parti İl Başkanı ya da Milletvekili olarak yardımcı olmama durumumuz olursa eleştiri almamız lazım. Yoksa biz herkese siyasi görüşünü düşünmeden yardımcı olmaya çalışıyoruz. Asıl olan Yalova'nın hizmet almasıdır. Ama iddiamız şudur ki; Merkezi hükümette ve yerel yönetimde biz olursak çok daha iyisini yaparız" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim