Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Başkanı Hasan Topçular MHP'nin başka bir partiye desteğinin söz konusu olmadığını söyledi. Topçular, "Kendini MHP'li ülkücü hisseden kimse başka partiye destek vermez. Bunu yapan varsa da şerefsizdir" dedi. 
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular partisinin il binasında yönetim kurulunun da tam kadro katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi. Topçular sözlerine MHP'nin ülke genelinde de, Çınarcık ilçesi hariç Yalova genelinde de oylarını arttırdığını dile getirerek başladı. Yerel seçim sürecinde ciddi bir çalışma ortaya konduğunu vurgulayan Topçular, "Ancak partimizin bu başarısına gölge düşürmek isteyenler var. Görünen o dur ki artık MHP'nin iktidarının önü açılmıştır" dedi. 
"Pehlivan Siyaset Sahnesinden Çekilmelidir"
Açıklamalarında Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan'a da yüklenen Topçular, "AKP İl Başkanı ipe sapa gelmez açıklamalarda bulunuyor. Biz kendisini ciddiye almıyoruz. Ama ciddiye alınmak istiyorsa yalandan uzak, omurgalı, dürüst bir duruş ortaya koymalıdır. Yakup Koçal takviyeli AKP bu seçimin kaybedenidir. Bence herkes şapkasını önüne koyup bir  düşünmelidir. Pehlivan MHP'yi dizayn etmeyi bıraksın da partisinin bu hale nasıl geldiğini düşünsün. Bence bu mağlubiyetin hesabını Mustafa Pehlivan ve Yakup Koçal vermelidir. Özellikle Mustafa Pehlivan'ın bir an önce siyaset sahnesinde çekilmelidir" dedi. 
"YSK, AKP'nin Yan Kuruluşu mu?"
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan'ın, "YSK'nın seçimi iptal etmesini bekliyoruz" açıklamasını da eleştiri yağmuruna tutan MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, "Pehlivan bu açıklamaları neye güvenerek yapıyor. YSK'dan kendisine bilgimi veriyorlar. YSK, AKP'nin yan kuruluşumudur" diye konuştu. 
"MHP Tüm Kadroları İle Ayaktadır"
Konuşmasında MHP'nin tüm dim dik ayakta olduğunu da vurgulayan Topçular, "Biz yerel seçimde elde edilen sonucu değerlendirdik. Eksilerimizi, artılarımızı analiz ettik. Biz çıkar partisi değil bir dava partisiyiz. MHP tüm kadroları ile seçimden önce olduğu gibi, seçimden sonrada dim dik ayaktadır" şeklinde konuştu. 
"Başka Partiye Destek Söz Konusu Değil"
Kamuoyunda dolaşan MHP'nin CHP'yi desteklediği yönündeki söylentilerin hatırlatılması üzerine ise Topçular, "MHP Genel Merkezi seçimde hiç bir parti ya da partinin adayının desteklenmeyeceğini net olarak açıkladı. Biz de MHP'nin Yalova İl Başkanlığı olarak Genel Merkezimizin bu kararını ilimizde harfiyen uyguladık. Yerel seçimde hiç bir partinin desteklenmesi söz konusu değildir. Biz kendi adayımızla yola çıktık ve onu destekledik. Zaten kendisini MHP'li ve Ülkücü hisseden kimse de başkasına oy vermez. Bunu yapan varsa şerefsizdir. Vicdanımız rahat" dedi. 
Editör: TE Bilişim