CHP eski genel Başkanı ve Antalya Milletvekili  Deniz Baykal deniz yoluyla Yalova'ya geldi. İDO iskelesinde CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Yalova İl Başkanı Özcan özel ve partililerce çiçeklerle karşılanan Baykal yürüyerek Yalova Belediyesi'ne geldi. Belediyeye gelişinde Yalova Belediye Başkanı vefa Salman tarafından karşılanan Baykal'a Yalova'nın meşhur çiçek sabunundan hediye edildi. Ardından Belediye Başkanlığı makamına geçen CHP Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal burada Yalova'da seçimin kazanılmasından duyduğu mutluluğu dile geçirdi. Salman'a adeta belediyecilik dersi veren Baykal, "Buraya bugün Vefa Salman'ı kutlamaya geldik. Burada yerel seçim adeta 2 kez yaşandı. Dolayısıyla tüm Türkiye'nin de ilgisi Yalova'ya yoğunlaştı. Herkes bütün gücünü, Bakanlar Kurulu, Başbakan, iktidar, devlet, vilayet, tüm kamu kuruluşları herkes ne varsa varlarını yoklarını seferber ettiler ve buradaki yarışı Türkiye siyasetinin bir vitrini haline getirdiler. Alındığı sanılan bir seçimi bile biz istersek tekrar alırız anlayışını ortaya koymak için büyük bir mücadelenin içerisine girdiler. Ve bu mücadelede Vefa Salman, Muharrem İnce ve il teşkilatı el ele verdiniz ve arkasında bütün Türkiye'nin duaları, desteği ile kazandınız. Bizde bu mücadeleyi yüreğimiz ağzımızda izledik. Bu gerçekten hepimize büyük bir moral oldu. Gelecek için çok önemli bir işaret fişeği oldu. Gereken yapılır, doğru çalışılırsa her türlü olağanüstü güçlüğe rağmen bir şeylerin değişebileceğini burada gösterdiniz. Bundan bende bir CHP'li olarak büyük bir mutluluk duydum. Bize bir umut verdiniz. Gözümüz etrafta bir umut arıyor, bir işaret arıyoruz. Bu zafer işte böyle bir ortamda oldu. Artık belediye gerçeği ile hem siz, hem partimiz karşı karşıya kalmaya başladınız. Böyle bir başarıdan sonra unutulmamalıdır ki, çok zor kazandık, çok kolay kaybedebiliriz. Bunu bilmek lazım. Bu iş bitmedi asıl sıkıntı şimdi başlıyor. Asıl güçlük şimdi başlıyor. Seçimi almak bir yetkilendirmedir. Hadi görelim bakalım alacağım, yapacağım diyordun denilerek bir görevlendirmedir. Toplumun sana açtığı kredinin içini doldurman lazım. Sakın ha aldık, bitti bundan sonra biz bu işin tadını çıkartacağız diye düşünme. Öyle bir şey yok. Tadı diye bir şey yok. Bu işin sadece cefası var arkadaşlar. Bu cefayı partili arkadaşlarımızda sizinle birlikte çekecekler. Siz sadece sorumlu olduğunuz günde 24 saat bir görev talebi ile karşı karşıya kalabileceğiniz için değil, istediği elde edilemeyeceği için, arzu ettiğini sağlayamayacağı için size destek veren insanlar da o cefayı çekecek. Bu bir paylaşma değil. Başarının tadının çıkartılacağı bir dönem değil. Şimdi herkes duygularını ve beklentilerini frenleyecek olağanüstü bir sorumluluk duygusu ile, çok büyük bir çaba ile koşacak çalışacak. Türkiye'de ki tüm CHP'lilerin tekrar bir umutsuzluğa düşmemesi için büyük bir görev olarak tüm Yalovalı partili arkadaşlarıma hatırlatmak istiyorum" dedi. 

Bir Birimize Düşmeyelim Vurgusu

Baykal konuşmasında, "Bir birinize düşmeyin" vurgusu da yaparak, "Belediyeler genellikle demokratik siyasi yapılanmaların içerisinde bir iktidar, kamu otoritesi merkezidir. O nedenle, örgütle, partili ile hemşeri ile sürekli bir gerilim yaşanması kaçınılmaz olur. Bunu kontrol etmek lazım. Aman bir birimize düşmeyelim. Küçük olayları büyütmeyelim. Yüksek bekleyişler içerisine girmeyelim. Belediyenin bizim yıllardır iktidarsızlıktan çektiğimiz sıkıntıların partililerimiz açısından tümünün ortadan kalkacağı bir fırsat olduğu gibi bir anlayışın içerisine sakın ha kimse girmesin. Belediye yetkileri ve imkanları çok sınırlı bir kamu otoritesidir. Yıllardan beri iktidardan uzak kalmış insanlar olarak şimdi belediyeden hadi bakalım tüm talepleri, ihtiyaçları yerine getir deme lüksümüz yok. Sevindik üzülmeyelim duygusunu size aktarmak için söylüyorum. Aman dikkatli olun bir birimize düşmeyelim. Zor kazanılan kolay kaybediliyor. Bunu yeni yaşamış insanlarız. Kendi yanlışlarımızdan dolayı çok büyük kayıplar yaşadık" diye konuştu.

Kaset Komplosu Konusunda Konuştu

CHP Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı  Deniz Baykal kaset komplosu ile ilgili de konuşarak, "Ben bu konularda bir polemik arayışını uygun görmüyorum. Ciddi bir konudur. Ama Başbakanın bazı Başbakanın çeşitli açıklamaları bu soruların sorulmasını zorunlu kılmıştır. O nedenle ben bunları hatırlatma gereği duydum. Başbakanın bu konuda bazı yorum ve iddiaları var. Ama bunu kanıtlayacak hiç bir delil ortaya koyamıyor.  Bu komplo yayınlandıktan sonra ben bakanıma talimat verdim bunu hemen kaldırın lafı bu komplonun kimlerin talimatı ile hazırlandığını, kimlerin talimatı ile yayınlana konulduğunu izah etmeye yetmiyor. Bunlar çok zayıf ve inandırıcı olmaktan uzak iddialar. Buna karşılık çok ciddi başka bazı iddialar var. O nedenle bu konunun daha derli toplu ele alınması lazım. Böyle miting meydanlarında falan değil daha soğuk kanlı ortamlarda incelenmesi lazım. Ama öyle gözüküyor ki Başbakan böyle bir soruşturmayı öngörmüyor" dedi.

Salman, "2 Kez 3 Kez Başarılı Olmak Zorundayım"

CHP Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sözlerini bir ders ve öğüt olarak aldığını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Bu ziyaretinizden onur ve guru duydum. Süreci çok güzel özetlediniz. Yaşanan 2 seçimde de Grup Başkanvekilimizin çok büyük katkısı ve emeği oldu. Partiyi burada hiç yalnız bırakmadı. Diğer örgütlerden de buraya destek akıttı. Burada tüm parti teşkilatımız kenetlenip tek yumruk oldu. CHP burada gerçek kimliğini gösterdi. Kırgınlıkların dargınlıkların da başarı adına nasıl ortadan kalktığına şahitlik ettik. Konuşmanızda 2 aylık süreci de çok güzel özetlediniz. Bende engin tecrübenizden istifade edeceğim. Ders ve öğüt olarak aldım. Bende kazanmakla bitmediğinin farkındayım. Şimdi bütün gözler daha çok Yalova'nın üzerinde. Herkes başarılı olmak zorunda ama Vefa Salman 2 kez, 3 kez başarılı olmak zorunda" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim