Pertevniyal: 67 - Yalova Belediye Group: 72
Antalya’da start alan Federasyonu Kupası’nda A Grubunda yer alan Yalova Group Belediyespor, son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Pertevniyal’i 72-67’lik skorla mağlup etti.Mert Eken ve Nedim Yücel’in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin ilk 8 dakikasını temsilcimiz, 12-6 önde tamamladı.İlk çeyrek sonunda Pertevniyal karşısında 14-12’lik üstünlüğü eline alan Yalova Group Belediyespor, boyalı alanda Nedim’i durdurmakta zorlanmasına karşın, Coleman’ın sayılarıyla ilk yarıda durumu 29-25’e getirdi. Buğra ve Sercan’ın basketleriyle üçüncü periyota giriş yapan Yalova Group Belediyespor, Coleman ile Ahmet’in basketleriyle 28.dakikada 16 sayılık farkı yakaladı (48-32). Mücadelenin final periyotuna 17 sayı farkla 57-40 önde giren Yalova Group Belediyespor, Adem, Nedim ve Çağdaş’ın sayılarına engel olamadığı gibi hücumda da skor üretemeyince, Pertevniyal bitime 42 saniye kala farkı 3 sayıya indirdi (68-65). Ancak taktik faulleri değerlendiren Yalova Group Belediyespor, maçtan da 72-67 galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Yalova Belediye Group'tan Aubrey Coleman seçildi.
Yalova Group Belediyespor başantrenörü Orhan Güler,“Her şeyden önce yeni sezonun tüm takımlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Üzücü olayların, sakatlıkların olmadığı, basketbolun güzellikleriyle geçen bir sene diliyorum. Bugünkü maça gelince Pertevniyal Spor Kulübü’nü tebrik ederek sözlerime başlayacağım. Yabancı oyuncuları olmadan sahaya çıktılar ve son derece güzel bir mücadele ortaya koydular. Bizim açımızdan henüz sezonun başı olması nedeni ile bir takım şeylerin henüz oturmadığını kabul etmek yanlış olmaz. Özellikle hücum anlamında istediğimiz seriliğe sahip değiliz. Gün geçtikçe daha çok tekrar yapıp daha akıcı hale geleceğimize inanıyorum” dedi.
Yalova Group Belediyespor oyuncusu Cihan Deliçay,” “Federasyon Kupası maçlarına galibiyetle başlamak bizim için çok önemliydi. Son periyot biraz konsantrasyon eksikliği yaşadık ama bunun farkında olduğumuz için telafi etmemiz kolay olacak. Turnuvada alacağımız güzel galibiyetler ile başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim